Konya İmam Hatip Lisesi 89 mezunları Mevlana Meydanında iftarda buluştu

Konya İmam Hatip Lisesi 89 mezunları geleneksel hale gelen iftar yemeğinde Mevlana Meydanında buluştu. Konya'nın tanınmış işadamların dan İsmail Bahçeci başkanlığında Konya İHL 1989 dönemi mezunları 34 seneden sonra yine bir araya geldi

Konya İmam Hatip Lisesi 89 mezunları geleneksel hale gelen iftar yemeğinde Mevlana Meydanında buluştu. Konya'nın tanınmış işadamların dan İsmail Bahçeci başkanlığında Konya İHL 1989 dönemi mezunlarını 34 seneden sonra yine bir araya geldiler.

ihl-iftar.jpg

İftar programı organizasyon heyetinden Aksaray Müze Müdürü Yusuf Altun katılan tüm arkadaşlara ve iftara katkıda değerli işadamlarına teşekkür etti. Dönem arkadaşlarımızdan mezuniyetten şimdiye kadar vefat eden 13 kişi ve depremde vefat eden vatandaşlarımız için de hatimler okunmuş, duası da şimdi yapılacaktır dendi.

İftar programına Konya ve Konya dışından hatta yurt dışından gelen şükranlarımı sunarım diyerek sözlerini tamamladı.

3.jpg

Yine Konya İHL 89 dönem mezunu olan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da açılış konuşmasında birlik, beraberlik, dayanışma ve kaynaşmanın öneminden bahsetti.
"Konya belediyeleri deprem bölgesindeki 11 ilde sizlerin katkısıyla özellikle de Hatay'da destan yazmıştır" dedi.

4.jpg

İmam Hatip ruhunun bizi bir araya getirdiğini, Konyamız ve Türkiye için daha çok çalışmamız gerektiğini bildirmiştir.
Aynı dönem mezunu olan AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Mehmet Akif kardeşimize desteklerinin tam olduğunu bildirmiştir.

7.jpg

28. Dönem Ak Parti Milletvekili aday adayı Mehmet Akif Yılmaz kardeşimiz de yine İmam Hatip ruhu ile vatanına milletine hizmet etme noktasında elinden gelen tüm gayretleri sarf edeceğini belirtmiştir. Cumhurbaşkanımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Ak Partiden aday adayı olduğunu arkadaşlarımızın duasına talip olduğunu, arkadaşlarımızın ve Konya'lı hemşehrilerimizin desteğini istediğini bildirmiştir.

10.jpg

Yine dönem arkadaşımız olan Avrupa Milli Görüş Teşkilatı Başkan Yardımcısı ve İstanbul Temsilci Adem Uysal bey de hatim duası yapmıştır.
IGMG Hasene Derneği olarak Malatya'da Ramazan ayı boyunca hergün 1.500 kişiye iftar yemeği vereceklerini ve depremzedelere konteyner yapıp, bölgeye yerleştirdiklerini söyledi.
Dönem arkadaşlarımızdan Hasan Hüseyin Biçer 'de Bedir Gençlik Derneği olarak Hatay bölgesinde depremzedelere yardımlarını sürdüğünü bildirdi.

9.jpg

Yine dönem arkadaşlarımızdan Adem Karataş da Beytül Hikmet Derneği olarak yurtdışından gelen talebelere hafızlık ve Kuran eğitimi yanında, depremzedelere de kapılarını açıp 150 kişiyi misafir edip, iftar ve sahur yemeği verdiklerini belirtti.

11.jpg

Yurtdışı hizmetleriyle bilinen dönem arkadaşımız Celalettin Kayrak da yurtdışında Afrika ülkelerinde talebe yetiştirme ve su kuyusu açma konusunda yardımcı olmaktadır.
Müsiad Başkan Yardımcısı, Konya AŞ Savunma Sanayi ortaklarından olan Hıfsı Soydemir' de Müsiad Konya Şubesi esnafları olarak yüzyılın afetinde canla başla deprem bölgesinde çalıştıklarını ifade etmiştir.

İftar programına Ankara'dan katılan dönem arkadaşlarımız Danıştay Hakimi Suat Şahin, Ankara Beypazarı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Başkaya, PTT Başmüfettişi Erdal Örgen, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Dairesi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başarılı, TEIAŞ Genel Müdürlüğü Tarife ve Müşteri Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Büyükşalvarcı, PTT Çankaya Müdürü Yakup Değirmen, Sitare Giyimden Abdullah Özdil, Mobilya malzemeleri ticareti yapan Hasan Hüseyin Çavuş ve oto alarm uzmanı Mehmet Coşkun beylere ve Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Hınıs beye de katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

5.jpg


Bahçeci'den edinilen bilgiye göre 34 yıl önce İmam-hatiplerden hiçbir şey olmaz, ancak cenaze yıkayıcısı olur denildiğini fakat bugün devletin her kademesinde, ülkemizin her köşesinde Hakimi, Savcısı, Akademisyeni, bürokratı, belediye başkanı, iş adamı, öğretmeni olarak vatana ve millete hizmet eden vefakar kişiler yetişmiştir.
İçimizden mühendisler, doktorlar, müftüler ve İmamlar yetişmiştir. Aynı zamanda başarılı işadamları, devletimizin bu zor günlerinde canla başla deprem bölgelerinde görev yapmışlar ve destek vermişlerdir.

6.jpg
AK Parti'den aday adayı Mehmet Akif Yılmaz kardeşimizin ve yine dönem arkadaşımız Mehmet Toru beyin eşi Meram Belediyesi eski Başkanı Fatma Toru eşinin milletvekili aday adaylıkları için de desteklerinin tam olduğunu, 9 Nisana kadar arkadaşlarımız için fakat 9 Nisan'dan sonra ise Ak Partiden kim seçilirse seçilsin bizim adaylarımız dedi.

14.jpg
Son olarak hatim duası, çay muhabbeti yapılmış, Konya müftülüğü merkez vaizi Murat Selvide dua ederek 89 Konya İHL dönem mezunu Türbeönü Maruf Lokantası sahibi Kazım Büyükerkek'in mekanında tekrar buluşmak üzere arkadaşlarımıza teşekkür ederek toplantı tamamlanmıştır.

1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler