Konya için son dakika fırtına uyarısı! Saatlerce sürecek..

Konya için son dakika fırtına uyarısı! Saatlerce sürecek..

Konya Valiliği Meteoroloji'nin son tahminlerini paylaşarak uyarılarda bulundu. Beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınaya dikkat çekilen açıklamada, vatandaşlar baca zehirlenmesi, ağaç veya direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalara karşı uyarıldı

Konya Valiliği Meteoroloji'nin son tahminlerini paylaşarak 2 Ekim Pazar (bugün) için önemli uyarılarda bulundu.

Bu sabah 05.00 ila akşam 3 Ekim gece saat 03.00 saatleri arasında beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınaya dikkat çekilen açıklamada, "Kuvvetli rüzgar ve fırtınaya dikkat! soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ağaç veya direklerin devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması önem arz etmektedir" denildi.

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2 Ekim 05.00 ila 3 Ekim 03.00 saatleri arasında beklenen fırtına ve kuvvetli rüzgara işaret edilerek şu ifadeler kullanıldı:

Yapılan son değerlendirmelere göre; 02.10.2022 Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın güney ve doğusunda, öğle saatlerinden itibaren İç Ege, Göller Yöresi, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun batısında, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz kıyılarında, gece Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/sa) bekleniyor.

İç kesimlerde batı ve güneybatı zamanla kuzeybatı, Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KONYA 2 EKİM SAATLİK HAVA DURUMU:

SICAKLIK ARTACAK

Meteorolojinin son tahminlerine göre kuvvetli rüzgar ve fırtına beklenen Konya'da hava sıcaklığının 1 ila 3 derece artması bekleniyor.

1.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ

Konya'da bugün rüzgar ve fırtınanın da etkisiyle sıcaklığın 34 dereceye kadar ulaşması beklenirken, yeni haftaya 10 derece düşük sıcaklıkla girilecek. Konya 4 Ekim Salı günü itibariyle yağışlı havanın etkisine girecek. Hava sıcaklığının yağmur ile birlikte azalarak mevsim normallerine gelmesi bekleniyor.

5.jpg

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.