KONYA HER CUMARTESİ SEMA’DA BULUŞUYOR

KONYA HER CUMARTESİ SEMA’DA BULUŞUYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından her cumartesi Mevlana Kültür Merkezi’nde aslına uygun olarak icra edilen ve büyük ilgi gören sema programları, 1 Kasım Cumartesi günü itibariyle saat 19.00’da başlayacak

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2006 yılından bu yana ücretsiz olarak her hafta icra edilen sema programlarına, dünyadan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden binlerce kişiyi buluşturuyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Mevlana Kültür Merkezi’nde her cumartesi aslına uygun olarak gerçekleştirilen sema programlarını izlemek için Konya’ya akın eden ziyaretçiler, şehrin tarihi mekanlarını da gezerek manevi havayı teneffüs etme imkanına kavuşuyor.

TÜRKÇE VE İNGİLİZCE MESNEVİ SOHBETİ

Her hafta yaklaşık 2 bin 500 kişinin izlediği sema programları öncesi Türkçe ve İngilizce Mesnevi sohbetleri de düzenlenerek Hazreti Mevlana’nın çağları aşan sevgi, barış, hoşgörü ve kardeşlik felsefesi anlatılıyor.

Büyük ilgi gören sema programları, kış saati uygulamasının ardından 1 Kasım Cumartesi akşamı itibariyle 19.00’da başlayacak.