Konya gerçekten evde kalmalı mı? Yeni görüntüler yine can sıktı devreye çevreciler girdi

Konya gerçekten evde kalmalı mı? Yeni görüntüler yine can sıktı devreye çevreciler girdi

Koronavirüs salgını nedeniyle haftasonları kısıtlamalarının tamamını gören Konya’da yeni dönemle birlikte vatandaşlar sokağa çıkmaya başladı ancak olumsuz görüntüler de beraberinde geldi.

10 Mart’tan bu yana Türkiye’de görülen koronavirüs salgınıyla birlikte alınan tedbirler kapsamında haftasonlarında sokak kısıtlaması getirilen Konya’da vatandaşlar Haziran ayının başından bu yana sokağa çıkmanın, kırlara kendini atmanın tadını çıkarıyor.

Türkiye’de azalan koronavirüs vakaları ise son haftalarda tekrardan artışa geçti. Özellikle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda vatandaşlara çağrılarda bulunmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta yapılan açıklamalarda Konya’da vaka sayısının arttığının altını çizen Fahrettin Koca, çağrılarını yineledi.

Konya şehir merkezinde haftaiçinde sosyal mesafe kuralı ve maske kullanımı konusunda büyük ihmallerin olduğu görülmüştü. Bu durum da yeniden sokak kısıtlaması söylemlerine neden oldu.

Kısıtlamaları atlatan Konya’da şehir içinde ortak kullanım alanlarındaki görüntülere tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da rastlanmıştı.

Geçtiğimiz hafta Konya’nın en büyük ormanlık alanlarından Kestel’de çıkan yangın sonrası birçok vatandaş sosyal medyadan duruma tepki göstermişti.

Konya İçin Elele grubu ise yaptığı paylaşımda Beyşehir’deki görüntüleri yayınladı. Görüntülerde vatandaşların kullandığı ormanlık alana bıraktığı çöpler tepkileri beraberinde getirirken grup üyeleri çöpleri toplayarak çevre temizliğine katkıda bulundu.

beysehir-cop.jpgbeysehir-cop-2.jpgbeysehir-cop-3.jpg

Etiketler :