Konya Emniyeti ortaya çıkarmıştı! Terör savcısı Yarbaş tutuklandı! FETÖ borsasıyla 3 milyon lira vurgun iddiası

Konya Emniyeti ortaya çıkarmıştı! Terör savcısı Yarbaş tutuklandı! FETÖ borsasıyla 3 milyon lira vurgun iddiası

Konya Emniyet Müdürlüğü operasyonuyla polislere uyuşturucu kuryeliği yaptırdığı ortaya çıkan ve FETÖ borsası kurup 3 milyon lira parayı hesabına geçirdiği iddia edilen Adana terör savcısı Osman Yarbaş tutuklandı

Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon kapsamında polislere uyuşturucu kuryeliği yaptırdığı ortaya çıkan ve FETÖ borsası kurup 3 milyon lira parayı hesabına geçirdiği iddia edilen terör savcısı Osman Yarbaş tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonla ilgili tutuklu saysı Yarbaş'ın da tutuklanmasıyla 4'ü polis olmak üzere 15 kişiye yükseldi.

POLİS MEMURU CUMHUR A: 25 KİLO EROİN TAŞIRKEN YAKALANDI

Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ile İstihbarat Şube Müdürlüğünün ortak çalışması sonucu, 29 Ekim 2021 gecesi Ereğli yolunda Adana'nın Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Cumhur A. kullandığı 07 MSP 74 plakalı otomobille Konya Ereğli'de 25 kilo eroin taşırken yakalanıp tutuklandı.

CEP TELEFONU İNCELEMESİ SAVCI BAĞLANTISINI ORTAYA ÇIKARDI

Polisin ele geçen cep telefonunda yapılan incelemede Adana Adliyesinde Cumhuriyet Savcısı olarak çalışan ve terör olaylarına bakan Osman Y. ile irtibatı olduğu, polisi savcının sevk ve idare ettiği belirlendi.

SAVCI OSMAN YARBAŞ 3 AY ÖNCE AÇIĞA ALINDI

Bunun üzerine savcı HSK tarafından 3 ay önce açığa alındı. Bugün ise savcı Adana'da görev yaptığı için Adana Cumhuriyet Savcılığı tarafından gözaltı kararı çıkartıldı. Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri savcıyı Antalya'da gözaltına aldı.

KENDİSİNE KOMPLO KURULDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ

Savcı Adana'ya getirilerek sorguya alındı. Savcının sorgusunda kendisine komplo kurulduğunu öne sürdüğü öğrenildi. Savcı ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

SAVCI YARBAŞ'LA BİRLİKTE TUTUKLU SAYISI 15'E YÜKSELDİ

Savcının FETÖ borsası da kurup burada polisleri kullanıp takipsizlik vererek 3 milyon lira parayı hesabına geçirdiği de öne sürüldü. Savcının tutuklanmasıyla birlikte 4'ü polis olmak üzere 15 kişi tutuklanmış oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.