Konya Büyükşehir Belediyesi yangın bölgelerine kaç araç ve kaç personel gönderdi?

Konya Büyükşehir Belediyesi yangın bölgelerine kaç araç ve kaç personel gönderdi?

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı toplantısı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay başkanlığında yapıldı.

Meclis toplantısında Türkiye ve Konya gündemine dair açıklamalarda bulunan Başkan Altay, konuşmasına 9 Ağustos tarihinin Konya için önemine değinerek başladı. Konya'da düzenlenecek İslami Dayanışma Oyunları'nın başlamasına 365 gün kaldığını belirten Başkan Altay, "İnşallah 2022 yılının 9 Ağustos'unda Konya'da çok büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. 56 ülkeden 3 bin sporcu şehrimizde olacak. Açılış seremonisinde birçok ülke liderini şehrimizde ağırlayacağız" diye konuştu.

"Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Konya'ya çok önemli yatırımlar yapıldı"

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Konya'ya çok önemli yatırımlar yapıldığından bahseden Başkan Altay, "Türkiye'nin ilk kapalı veledromunun inşaatı ve tam olimpik yüzme havuzumuzun inşaatı devam ediyor. Ayrıca birçok tesisin de gözden geçirilmesiyle ilgili çalışmaları bakanlığımız yürütüyor. Bu vesileyle İslami Dayanışma Oyunları'nın Konya'mıza kazandırılmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. 2020 Tokyo Olimpiyatlarında Türk sporcuların ne kadar büyük bir başarı elde ettiğine şahitlik ettiklerini de aktaran Başkan Altay, "6 farklı branşta 13 madalya kazanarak en çok madalya kazandığımız bir süreci yaşamış olduk. Olimpiyatlarda mücadele eden tüm sporcularımıza milletimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

"75 araç 178 personelle yangınların söndürülmesine destek verdik"

Manavgat ve Muğla yangınlarında Konya Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyeleriyle birlikte çok önemli çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Başkan Altay, konuşmasına şöyle devam etti: "İlk günden itibaren, haberi duyar duymaz hemen 5 itfaiye aracımız ve 13 itfaiyecimiz yola çıktı. Aynı gün 20 itfaiye aracı, 45 personele ulaşmıştık. Ve 28 Temmuz'dan bugüne kadar Konya Büyükşehir olarak 47 araç, 122 personelle çalışmalarımızı yürüttük. Ayrıca ilçe belediyelerimizden de 28 araç, 66 personel olmak üzere toplamda 75 aracımız, 178 arkadaşımız Manavgat ve Muğla yangınlarında yangınların bir an önce söndürülmesi için ciddi bir çaba sarf etti. Bir taraftan da Canbulan ve veteriner ekiplerimiz bölgedeki yangında zarar gören hayvanların iyileştirilmesiyle ilgili veterinerlik hizmetlerinde bulundu. İnşallah bundan sonra da oradaki hasarların giderilmesi için çalışıyoruz. Özellikle Manavgat'ta çok sayıda Konyalı kardeşimiz var, onları ziyaret ettim. Yine Dışişleri Bakanımızın koordinasyonunda yapılan Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantıya katılarak Konyalıların geçmiş olsun dileklerini ilettim. Konya; nerede bir acı, nerede sıkıtı varsa orada. Gönül ister ki hiç bu acıları yaşamayalım ama acıların hem etkilerinin ortadan kaldırılmasında, hem ilk anda müdahalesinde, hem de sonrasında Konyalılardan ve sizlerden aldığımız destekle süreci yürütüyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.