Konya Büyükşehir Belediyesi Kıbrıs'ta neler yapıyor? Son durum ne?

Konya Büyükşehir Belediyesi Kıbrıs'ta neler yapıyor? Son durum ne?

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yoğun bir gündem vardı. Görüşmelerde Kıbrıs konusu da ele alındı. Kapalı Maraş'la ilgili son durumu aktaran Başkan Altay, Kıbrıs'ın İzmir kadar önemli olduğunu vurguladı.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili  konuşan Başkan Altay sözlerini meclis toplantısında şunları söyledi:

* Ersin Tatar bey yeni Cumhurbaşkanı seçildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın da seçimden önce söylediği şekilde Kapalı Maraş bölgesi insanlara açıldı.

* Biz de geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanımızla birlikte Kapalı Maraş’ı ziyaret ettik. Ve Cumhurbaşkanımızın talimatıyla orada çeşitli işler yürütüyoruz.

* Gazimağusa Belediyesi ile bir kardeş şehir ilişkisi kuruyoruz. Orada da bir takım faaliyetler yürütüyoruz. Aynı İzmir gibi Kıbrıs da bizim için çok önemli.

* Çünkü Kıbrıs’ta insanlara nerelisiniz diye sorduğunuzda ‘Konyalıyım, Karamanlıyım’ diyor. Bizim de onlarla iletişimi artırmamız gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.