Konya bu kış mevsimini zor geçirecek!

Konya bu kış mevsimini zor geçirecek!

Artan koronavirüs vaka sayıları nedeniyle 2 hastanesi pandemi hastanesine çevrilen Konya’da tablo iç açıcı değil. Vaka sayılarındaki artışın ana nedeni ise aşısızlık olarak gösteriliyor. İYİ Parti’den konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Geçtiğimiz yıl yaşanan normalleşme döneminin bir benzerini yaşayan Türkiye’de artan vaka sayıları yaklaşan sonbahar ve kış mevsimi öncesinde düşündürüyor.

Yoğun bakımlardaki doluluk oranları, hastaneye yatışlardaki artışların ana nedeninin is aşılanmayan bireyler olduğu açıklanırken Konya’da vaka sayıları çoktan 10 bin sınırını geçmiş durumda.

Aşılamada yüzde 70’e merdiven dayayan Konya’da vakaların çoğunluğunun aşısız bireyler olduğu ilan edildi.

GÖKHAN TOZOĞLU’NDAN DURUMA İTİRAZ

İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, kendine ait sosyal medya sayfasından yaptığı açıklamada aşılamaya gereken özenin gösterilmediğini savunarak yeteri kadar kampanya yapılmadığını söyledi.

Tozoğlu yaptığı paylaşımda şu cümleleri kullandı:

- Artan vaka sayıları endişelendiriyor. Maalesef şehrimizde yoğun bakımlar tam kapasite hizmet veriyor. Vefat sayıları her geçen gün artıyor. Aşılama konusunda şehrimiz arzu edilen seviyeye bir türlü ulaşamıyor.

- Aşı karşıtlığı her geçen gün farklı boyutlara ulaşıyor. Bu durum sürdürülebilir değildir. Bu nedenle en hızlı şekilde tedbir alınmalıdır.

- Dizi oyuncularıyla, şarkıcılarla aşılama konusunda destek artırılamıyor. Daha farklı etkili yöntemler bulunmalıdır. Aksi halde bu sonbahar ve kışta da zor zamanlar bizi bekliyor olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum