Konya atıcılıkta atılımda

Konya atıcılıkta atılımda

Konyalı atıcılar son dönemlerde büyük atılım içerisinde.

1990 yılından önce Konya Sille’de manüel atış makineleriyle antrenmanlarını sürdüren Konya atıcıları ilk 1988 yılında yapımına başlanan ve 1990 yılında faaliyete geçen Saraçoğlu Atış Poligon’unun Konya’ya kazandırılmasından sonra yapılan yarışlarla Konya’yı daha faal olmaya başladı ve bu branşta sporcular büyük başarılara imza atmaya başladı. Konya Saraçoğlu’nda 4’lü ve Huğlu’da tekli poligona sahip olan sporcuların sayısı her geçen gün artarken, son yıllardaki başarılı yükselişleri göz dolduruyor. Atıcılıkta, “Trap” ve “Skeet” branşlarında 15 kulüp 6 aktif spor kulübünde bayanlarda 19, erkeklerde 304 olmak üzere toplamda 323 lisanslı sporcu bulunuyor. Faal sporcu sayısı ise bayanlarda 4 erkeklerde 46 olmak üzere toplam 50 sporcu.

MİLLİ TAKIMA 5 SPORCU GÖNDERDİ

Milli Takım Antrenörü Ali Rıza Bilgin nezaretinde çalışan Konyalı skeetçiler, Milli Takıma 2014 yılında 5 sporcu gönderme başarısını gösterdi. Sporculardan; Nur Banu Özpak, Özlem Nur Yıldırım, Deniz Üstündağ, Ali Çeler ve Salih Hafız Atıcılık Milli Takımına katıldı.

2013 yılında sporcular Atıcılık Federasyonu’nca düzenlenen Türkiye şampiyonalarında 2 birincilik,1 ikincilik, 2 üçüncülükle toplam 5 madalya toplarken, 2014 yılının ilk 9 ayında ise 10 birincilik,6 ikincilik,7 üçüncülük olmak üzere toplamda 23 madalya kazandı. Spor Servisi