Konya 62'nci şehir oluyor! Sınırda bekliyor

Konya 62'nci şehir oluyor! Sınırda bekliyor

Türkiye'de koronavirüs aşısı olmayanlarla ilgili kurallar bugün itibariyle başladı. Konya'da ise aşılamada rengini değiştirmek üzere.

Devam eden salgında günlük kayıplar artıyor. Şu ana kadar 52 bin kişinin virüse kurban verildiği Türkiye'de vaka sayısı da toplamda 6 milyonu aştı.

Aşılamada ise dünyanın en iyi ülkeleri arasında olan Türkiye'de aşıya ulaşmak oldukça kolay. Yapılan çalışmalar ve geliştirilen ilişkiler neticesinde Türkiye'de her ilde yaygın biçimde vatandaşlar aşıya kolayca ulaşabiliyor.

Ülkede şu ana kadar toplam 97 milyondan fazla aşı yapıldı. Konya'da ise aşılama neticesinde nüfusun yüzde 74.5'ine aşı yapıldı. Sarı bölgede yer alan Konya'nın yeni hafta itibariyle sarı bölgeden mavi bölgeye geçmesi ise an meselesi görünüyor.

Türkiye genelinde 61 il mavi pozisyona geçerken Konya'nın yüzde 75 seviyesine ulaşmasıyla mavi renkli 62'nci il olması bekleniyor.

Twitter'da Özkan Soytürk isimli bir kullanıcı aşı tablosunu paylaşarak son durumu aktardı.

ozkan-soyturk-tablosu.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.