Konut Kiralarındaki Yüzde 25'lik Artış Emlak Piyasasını Canlandırabilir

Konut Kiralarındaki Yüzde 25'lik Artış Emlak Piyasasını Canlandırabilir

Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) aralık ayı enflasyonunu değerlendirerek, konut kiralarındaki yüzde 25'lik artışın emlak piyasasında satış hareketliliğine neden olabileceğini belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan aralık ayı enflasyonu, konut ve iş yeri kira artışlarını etkileyen Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranlarını beraberinde getirdi.

Konut kiraları için belirlenen üst sınır yüzde 25 olarak açıklanırken, iş yeri kira oranları ocak ayında yüzde 53,86 olarak belirlendi. Bu rakamlar, konut sahipleri ve yatırımcılar için yeni fırsatların kapısını aralayabilir.

Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, konut kiralarındaki yüzde 25'lik artışın özellikle kiracılar için rahatlatıcı bir oran olduğunu vurguladı. Ancak, ev sahipleri ve yatırımcılar açısından kira gelirlerinden memnuniyetsizlik duyulabileceğini belirten Duman, bu durumda ev sahiplerinin uzun vadeli kazanç sağlayabilecekleri kira gelirinden vazgeçerek ev satışlarına yönelebileceklerini ifade etti.

Duman, "TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranları, özellikle konut kiralarındaki üst sınırdaki artışın emlak piyasasında yeni bir hareketliliğe neden olabileceğini gösteriyor. Konut sahipleri, nakit ihtiyaçları için ev satışına yönelerek sıcak para akışı elde etmeyi tercih edebilirler. Bu durum, emlak piyasasının canlanmasına ve yatırımcıların avantaj sağlamasına imkan tanıyabilir" dedi.

Duman, yatırımcılara ev sahiplerinin nakit ihtiyaçları için satışa sunacakları evleri değerlendirmeleri ve gelecekte kazanç sağlamaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Emlak piyasalarında yaşanan bu gelişmeler, kira gelirleriyle ilgili beklentilerini gözden geçiren ev sahipleri için önemli bir döneme işaret edebilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.