Konut fiyatları 1 yılda yüzde 68 arttı

Konut fiyatları 1 yılda yüzde 68 arttı

TCMB tarafından yayımlanan verilere göre Konut Fiyat Endeksi (KFE) Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 68, reel olarak ise yüzde 1,4 oranında arttı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan 2024 yılı Ocak ayı Konut Fiyat Endeksi (KFE) verileri, konut fiyatlarındaki yükselişin devam ettiğini gösteriyor. KFE, Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 2,3 oranında artarak 1190,0 seviyesine ulaştı. Bu artış, konut fiyatlarının son bir yılda nominal olarak yüzde 68, reel olarak ise yüzde 1,4 oranında arttığını gösteriyor.

konut.jpg

Büyük şehirlerde konut fiyatlarındaki artış daha da dikkat çekici. İstanbul'da KFE Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,3, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 54,5 oranında arttı. Ankara'da KFE bir önceki aya göre yüzde 2,4, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 85,6 oranında yükseldi. İzmir'de ise KFE bir önceki aya göre yüzde 2,8, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 70,4 oranında artış gösterdi.

Konut fiyatlarındaki bu hızlı yükseliş, konut satın almak isteyenler için büyük bir engel teşkil ediyor. Uzmanlar, konut fiyatlarındaki artışın önümüzdeki dönemde de devam edebileceğini tahmin ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.