Konuk üniversite öğrencilerinin deniz keyfi

Konuk üniversite öğrencilerinin deniz keyfi

Erasmus Plus Gençlik Değişimi Projesi kapsamında Mersin'de bulunan ve engelliler ile ilgili projelerini tanıtan yabancı öğrenciler, kasım ayında denize girmenin keyfini de yaşadı

MERSİN (AA) - Erasmus Plus Gençlik Değişimi Projesi kapsamında çeşitli ülkelerden Mersin'e gelen 40 üniversite öğrencisi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Erdemli ilçesindeki tarihi Kızkalesi'nde denizin keyfini çıkardı.

"Özrün Geçerli Değil" adlı proje kapsamında Bulgaristan, Romanya, Macaristan ve Slovakya'dan gelen öğrenciler, Türkiye'nin çeşitli illerinden öğrenciler ile engelli bireylerin karşılaştığı sorunlara dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla projelerini tanıttı.

Proje sorumlusu Barış Baytok, yaptığı açıklamada, çalışmalarının Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklendiğini belirterek, engelliler hakkında farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Çalışma kapsamında düzenlenen kültürel ve sosyal etkinlikler sayesinde de katılımcı gençlerin kültürlerini birbirlerine anlatma şansı bulduğunu aktaran Baytok, tarihi ve turistik yerleri de öğrencilere gezdirdiklerini ifade etti.

Bu arada, Kızkalesi'ni gezmeye gelen öğrenciler kasım ayı olmasına rağmen hava sıcaklığının 22 derece ölçüldüğü kentte denize girme şansı da buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :