Kontrplak ithalatına dampinge karşı önlem

Kontrplak ithalatına dampinge karşı önlem

Ekonomi Bakanlığı, Bulgaristan ve Vietnam menşeli olarak beyan edilen veya bu ülkeler çıkışlı kontrplak ithalatında metreküp başına 240 dolar tutarında dampinge karşı kesin önlem uygulanmasına karar verdi

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanlığı, Bulgaristan ve Vietnam menşeli olarak beyan edilen veya bu ülkeler çıkışlı kontrplak ithalatında metreküp başına 240 dolar tutarında dampinge karşı kesin önlem uygulanmasını kararlaştırdı.

Bakanlığın "İthalatta haksız rekabeti̇n önlenmesi̇ne ili̇şki̇n tebli̇ğleri" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Kontrplak Üreticileri Derneği (KONÜDER), daha önce uygulamaya konulan Çin Halk Cumhuriyeti menşeli "kontrplaklar" için metreküp başına 240 dolar tutarındaki dampinge karşı önlemin Bulgaristan ve Vietnam üzerinden menşe saptırması yapılarak etkisiz kılındığı iddiasıyla Bakanlığa başvurdu. Soruşturma neticesinde, söz konusu ülkeler menşeli olarak beyan edilen veya bu ülke çıkışlı kontrplak ithalatında, metreküp başına 240 dolar tutarında dampinge karşı kesin önlemin yürürlüğe konulması kararlaştırıldı.

Öte yandan, Bakanlık, yerli bir firmanın Çin Halk Cumhuriyeti menşeli "demir (dökme demir hariç) ve çelikten dikişsiz çekme borular"ın Türkiye'ye sübvansiyonlu fiyatlarla ihraç edildiği ve bu durumun yerli üretimde zarara neden olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturmanın, konuyla ilgili başvurunun soruşturma süresi içerisinde geri çekilmesi nedeniyle önlemsiz olarak kapatılmasına karar verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :