KONSİAD’dan Yapı Fuarı’na destek

KONSİAD’dan Yapı Fuarı’na destek

Belediye Hizmet Araçları Fuarı’na katılan KONSİAD Genel Başkanı Mustafa Büyükdede, “Konya’daki fuarlarda yer almak istiyoruz ve dünyaya açılmak istiyoruz” dedi.

12. Yerel Yönetim İhtiyaçları, Kent Mobilyaları, Park Bahçe Düzenlemeleri, Yangın Güvenliği ve İtfaiye – Belediye Hizmet Araçları Fuarı’na  katılan KONSİAD Genel Başkanı Mustafa Büyükdede, “Konya’daki fuarlarda yer almak istiyoruz ve dünyaya açılmak istiyoruz” dedi.

İstanbul’da uygulanan yapı fuarını örnek gösteren Büyükdede, daha kapsamlı ve katılımcıların çok olduğunu hatırlattı. Büyükdere, “Konya’da bu fuar geç olmasına rağmen bir inanç ve etki oluşmuş durumda. Ben de hiç tereddüt etmeden bu fuara katılmayı kabul ettim. KONSİAD olarak da son aylarda olan çalışmaların içinde oldum. Ankara ve İstanbul’daki toplantılarda çalıştık. Konexpo fuarının da kurarak bir çalışma yaptık. Tuyap yönetimine de teşekkür ediyorum bize bu yeri ayırdığı için. Standımızı kurduk ilk defa böyle katılımcı stant kurduk ve ayrı bir heyecan verdi. KONSİAD’ın Konya’da ne kadar önemli olduğunu gördüm. Büyükşehir Başkanı Tahir Akyürek’te bizi ziyaret etti. ‘İstanbul’dan geldiniz bizi gururlandırdınız’ dedi. Bundan sonra da bu fuarlarda varız ve devam edeceğiz. Hedefimiz KSO’nun kurduğu stant haline gelmeyi istiyoruz. Bizlerde KONSİAD olarak desteklerimizi vermeyi istiyoruz. Bu katılımlar Konya’ya katma değer katacaktır. Böyle fuarlar Konya için çok güzel. Fakat fuarlara heyecan ve kaliteli olması çok önemli. Katma değeri yükseltecek ürünlerin burada olması önemli. Kaliteli ürünlerin sergilenmesi ve katma değeri yükseltir. Bunları yükseltirsek Konya kazanacaktır. Artık Konya üretip ihracat yapabiliyor. her alanda da olduğu gibi Anadolu’da da lider şehir konumuna gelebilir. Biz bu liderlik yolunda Konya’ya elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bir diğer amacımız KONSİAD çıtasını daha yukarıya yükseltmektir. Türkiye genelinde temsilcileri olan ve çok daha güçlü STK olma yolundayız. KONSİAD artık uluslar arası bir STK olmayı stratejik planına da koymuştur” şeklinde konuştu.

KONSİAD’DAN KONYA’YA DESTEK

İstanbul'daki Konyalılar olarak gururla iş yaptıklarını aktaran Büyükdede, “Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneğimizi, yani KONSIAD'ımızı; 2008 yılı başlarında gönüllerimizde murat edip, fikirlerimizle şekillendirip değişen ve gelişen Türkiye'de ve dünyada layık olduğumuz yerlerimizi alabilmek için el ele ve gönül gönüle bir anlayışla birbirimize tutunarak niyetimiz hayır, akıbetimiz de hayır olsun diyerek çıktığımız kutlu yolda 2016 yılın ikinci çeyreğine geldik. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir" anlayışına izafeten değişerek gelişen KONSİAD açısından geride kalan sekiz yılın, üyelerimize, hemşerilerimize ve vatandaşlarımıza hayırlı hizmetlerle dolu bir şekilde başarıyla geçtiğini gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Bu basanda, kurucu Başkanımız olan ve kendisini daima rahmetle anacağımız merhum Mustafa Imık Bey ile iki dönem Genel Başkanlığımızı yapan İstanbul Milletvekilimiz Sayın Abdullah Başçı Bey'in büyük emeklerini, büyük gayretlerini ve fedakârlıklarını asla unutmayacağız. KONSİAD'ın büyük başarılarında KONSİAD'ın sahip olduğu misyonun ve bu misyondan feyiz alan vizyonumuzun büyük etkilerinin yanında İstanbul'da ve ülkemiz genelinde daima KONSİAD'la birlikte hareket eden Konya, Karaman, Balkan ve Rumelili demek ve vakıflarımızın da büyük paylan bulunmaktadır. Hakkın, hukukun, bansın, güvenin, adaletin, refahın ve mutluluğun, sağlandığı; Konya'nın tarihe ve topluma mal olmuş yerel ve evrensel değerlerinin korunup, tanıtıldığı; kendi içinde bütün, bölgesinde etkin, Türkiye'de saygın bir Konya oluşturma mücadelesine katkıda bulunmak" vizyonuyla KONSİAD bir çok oluşuma imza atmıştır” şeklinde konuştu. Ahmet Ünver -Memleket