Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki şiddet olayları

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki şiddet olayları

Ülkede mart ayından bu yana "Kamuina Nsapu" adlı silahlı örgüte mensup bin 138 milis etkisiz hale getirildi

KİNŞASA (AA) - Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde mart ayından bu yana "Kamuina Nsapu" adlı silahlı gruba üye bin 138 milisin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Ordu Sözcüsü Leon-Richard Kasonga, yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin Kasai bölgesinde silahlı isyancı gruba yönelik mart ayından bu yana yürüttüğü operasyonlarda 390 milisin öldürüldüğünü, 503 milisin sağ ele geçirildiğini, 245 milisin güvenlik güçlerine teslim olduğunu belirtti.

Grubun düzenlediği saldırılarda bugüne kadar 85 polis ve 39 askeri öldürdüğünü kaydeden Kasonga, saldırılarda 26 polisin yaralandığını ve 9 polisin kaybolduğunu söyledi.

Kamuina Nsapu isyancıları, geçen yılın ağustos ayında polis tarafından öldürülen Kamuina adlı liderlerinin intikamını almak için ülkenin güneyindeki Kasai, Orta Kasai, Doğu Kasai ve Lomami vilayetlerinde eylemler yapıyordu. Orta Kasai'de kamu kurumlarına yönelik saldırılar düzenleyen silahlı grup, bölgede çok sayıda sivilin ölümünden de sorumlu tutuluyor.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Kamuina Nsapu ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda bugüne kadar 400'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :