KONESOB Başbakan'a hem teşekkür etti hem de...

KONESOB Başbakan'a hem teşekkür etti hem de...

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’a esnafa verdiği 4 ayrı müjde için teşekkür etti.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'a esnafa verdiği 4 ayrı müjde için teşekkür etti.

Faizsiz kredi ile yok olmaya yüz tutan mesleklerin yeniden canlanacağına inandığını vurgulayan KONESOB Başkan Karamercan, hükümete ve Başbakan Davutoğlu'na teşekkür ederek, verilen müjdeler ile esnafın önemli oranda rahatlayacağını söyledi.

Kaybolmaya yüz tutmuş meslek dallarındaki esnaflara faizsiz kredi imkanı tanınmasının önemine dikkat çeken Başkan Karamercan, "Konya'mızda da kalaycılık ve keçecilik gibi kaybolmaya yüz tutmuş meslek grupları var. Burada az da olsa faaliyet gösteren esnafımıza tanınan faizsiz kredi imkanı kendilerine can suyu olacaktır. Başbakanın esnaflara açıkladığı müjdeler beklentilerimizin üzerinde oldu, bu yüzden hükümetimize, Başbakanımız ve hemşerimiz Sayın Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.

"BİRÇOK MESLEK TEKRAR BAŞLAYACAK"

Başkan Karamercan, uygulamanın ihmal edilen esnafa önemli bir canlılık getireceğine inandığını vurguladı. Esnaf grubunun toplumun mihenk taşı olduğunu, bir ülkenin esnafsız büyümesinin söz konusu olamayacağını aktaran Karamercan, "Esnafımız 1996 yılından bu yana kan kaybediyordu. Bu uygulama ile esnafımız yeniden çırak yetiştirmeye başlayacak. Ülkemizde neredeyse zanaatkarı kalmayan meslekler, yorgancılar, çini işçiliği, faytoncular, tahta oymacılık gibi mesleklerde çırak yetiştirme gibi birçok meslek tekrar başlayacak. Dolayısıyla üniversiteden mezun olup iş aramak yerine teknik eleman yetişecek. Dünyanın birçok yerinde bu zanaatkarlar aktif iş bulma yeri olacak" dedi.

-PERAKENDE YASASININ ÖNEMİ-

Başkan Karamercan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Cankili'nin açıkladığı perakende yasasının da esnaf açısından önemli olduğunun altını çizdi. Başkan Karamercan, "Hükümetimiz esnafımızın lehine önemli adımlar atmaskta ve hazırlanan perakende yasasıyla da bu tutumunu göstermektedir" diye konuştu.

"USTALIK BELGESİ TAMAMEN KALDIRILMALI"

Esnaf ve sanatkar odalarına kayıt için gereken esnaf belgesi zorunluluğunun kaldırılmasına karşın belediyelerde çalışma izni için bu belgenin aranmaya devam etmesinin manidar olduğunu belirten Başkan karamercan, "Bakanlığımızın bu çelişkiyi gidermesini ve ustalık belgesini tamamen kaldırmasını istiyoruz. Esnaf odaya ne için kayıt olur? Tabi ki işyeri açmak için. Bu belgeyi esnaf odalarımızın istememesi makulse belediyelerin de çalışma izni için istememesi gerekir. Hükümetimizin ve Bakanlığın bu tezatlığı çözmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. 

İHA

Etiketler :