KOMEK ve ASEM'lerde yeni dönem: Genç KOMEK ne zaman başlayacak?

KOMEK ve ASEM'lerde yeni dönem: Genç KOMEK ne zaman başlayacak?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay liderliğinde, KOMEK ve ASEM'lerde yeni dönem başladı. Eğitimde fırsat eşitliği ve meslek edinme konularına odaklanan programlar, geniş bir katılımı ve uluslararası ilgiyi de beraberinde getiriyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ve Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri’nde (ASEM) yeni dönem heyecanı başladı. Başkan Uğur İbrahim Altay'ın liderliğindeki belediye, eğitimde fırsat eşitliği ve meslek edinme konularına büyük önem veriyor.

Başkan Altay, 2024 Bahar Dönemi'nde Konya merkezde ve ilçelerde toplam 83 kurs merkezinde 93 bin 379 kursiyerin KOMEK'e kayıt yaptırdığını açıkladı. Hem yüz yüze hem de uzaktan eğitimle herkesin ihtiyaçlarına uygun bir şekilde eğitim imkanı sunduklarını belirten Altay, kursiyerlerin kendilerini geliştirmelerine ve iş hayatına daha donanımlı bir şekilde katılmalarına destek olmayı hedeflediklerini ifade etti.

k1.jpg

KOMEK, her dönem kendini yenileyerek branş sayısını artırıyor. Bugüne kadar 725 branşa ek olarak yeni dönemde de hizmet içi eğitim programlarıyla ve yerel istişare görüşmeleriyle daha fazla eğitim alanına yer açıyor. Meslek ve teknoloji eğitimlerinin yanı sıra sanat eğitimleriyle de vatandaşların kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor.

Uzaktan eğitimde de yoğun ilgi var. Bu dönem 8 bin 770 kursiyer uzaktan eğitim için kayıt olurken, KOMEK Uzaktan Eğitim Merkezi’nde (KUZEM) 94 farklı branşta eğitimler devam edecek. Yabancı dil kursları da programın önemli bir parçasını oluşturuyor.

KOMEK, sadece Türkiye ile sınırlı kalmayarak yurt dışından da ilgi görüyor. Almanya'dan Amerika'ya, Azerbaycan'dan Norveç'e kadar farklı coğrafyalardan insanlara hizmet sunuyor. Toplam 26 bin 566 kursiyere yurt dışında da eğitim imkanı sağladı.

Genç KOMEK Yaz Okulu ise gençleri ve çocukları unutmuyor. Kayıtlar 11 Haziran'da başlayacak ve eğitimler 1 Temmuz'da başlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.