Kökat” 30 Ağustos Zafer Bayramının 92.yılını gururla kutluyoruz”

Kökat” 30 Ağustos Zafer Bayramının 92.yılını gururla kutluyoruz”

Türk-İş Konya İl temsilcisi Necati Kökat “Milletlerin kaderinin belirlenmesinde belirli günler özel önem taşımaktadır

Bu günler, ulusal kurtuluş mücadelelerinin başladığı ve zafer ile sonuçlandığı aşamaları ifade eder. 30 Ağustos 1922 de, Türk Milleti’nin vermiş olduğu kurtuluş mücadelesinin zafer günüdür. Şan ve şeref dolu tarihimiz içerisinde en önemli günlerden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 92. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarını saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.”dedi

Türk-İş Konya İl temsilcisi Necati Kökat”,Kutlama mesajında şu sözlere yer verdi “I. Dünya Savaşı sonrası, Osmanlı Devleti’nin yıkılışıyla başlayıp, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadar verilen haklı ve onurlu mücadelenin son hamlesi, 26 Ağustos 1922 tarihinde başlatılan Büyük Taarruz ’dur. Türkiye topraklarını işgal eden düşman kuvvetleri Büyük Taarruz ile bozguna uğratılmış ve Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesi, kurtuluş aşamasından kuruluş aşamasına geçmiştir. Kuruluş aşamasında ekonomik bağımsızlığın, siyasal bağımsızlık kadar önemli olduğunu vurgulayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizdeki kamu destekli iktisadi kalkınma politikalarının da öncüsü olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik ve toplumsal açıdan gelişiminde temel birer aktör olan kamu işletmeleri, son 30 yılda hızla özelleştirilmiş ve bu özelleştirme uygulamaları son yıllarda daha da yoğunlaşmıştır. Özelleştirmelerle birlikte önceden sanayi bölgesi olan şehirlerde refah seviyesi gerilemiş, taşeron işçilik adeta bir virüs gibi yayılmıştır. Sendikalı işçi sayısı hızla azalırken, örgütsüz işyerlerinde çalışma koşulları, insan onuruna yakışmayan bir seviyeye gelmiştir. Özelleştirme uygulamalarının uzun vadede getirdiği olumsuzluklar çok daha açık bir şekilde görünür olmuştur.

TÜRK-İŞ, özelleştirme, taşeronlaştırma, güvensizleştirme gibi, çalışma yaşamını ve çalışma barışını bozan girişimlere karşı her türlü demokratik tepkiyi şimdiye kadar ortaya koymuş ve bundan sonra da koymaya devam edecektir.  Ülke olarak yaşanılan tüm sorunları aşmak, barış ve kardeşlik içinde kucaklaşacağımız yarınlara ulaşmak için kurulduğu günden bu güne ilkeleri doğrultusunda mücadeleye devam eden Konfederasyonumuz, bundan sonra da bu kararlılık ve inançla çalışacaktır.

Şan ve şeref dolu tarihimiz içerisinde en önemli günlerden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 92. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarını saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.”dedi.