Kocatepe Camii’nde çekilen skandal görüntülere soruşturma

Kocatepe Camii’nde çekilen skandal görüntülere soruşturma

Ankara Valiliği, Kocatepe Camii'nde çekilen ve sosyal medyada gündem olan skandal görüntüler hakkında inceleme ve soruşturma başlatıldığını duyurdu

Ankara Kocatepe Camii'nde Bilal Kısa isimli yönetmen ve adı bilinmeyen bir modelin çektiği görüntülerle dini değerleri ayaklar altına aldı. Kısa bir tişört ile eteğini yukarıya çeken model, başörtüsü, takke ve tespihi de boynuna aksesuar olarak kullanıp, namaz hareketleriyle poz verirken sosyal medyada 'zıtların büyüsü' ifadesiyle paylaşılan görüntüler infiale neden oldu.

Ankara Valiliği, Kocatepe Camii'nde çekilen ve sosyal medyada gündem olan görüntüler hakkında inceleme ve soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İlimiz Kocatepe Camii'nde çekildiği anlaşılan ve sosyal medyada paylaşılan ve cami mehabetini rencide eden görüntüler ve sorumluları hakkında valiliğimizce adli ve idari inceleme ve soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

kocatepeskandal3.jpg

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kocatepe Camisi'nde uygunsuz kıyafetlerle çekim yapan ve bunu sosyal medyadan paylaşanlar hakkında soruşturma başlattı.

Edinilen bilgiye göre, Başsavcılıkça, Kocatepe Camii'nde cami adabına riayet etmeden çekim yapanlar hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 216/3. maddesindeki "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatıldı.

kocatepe2.jpg

FOTOĞRAFLARI ÇEKİLEN KADININ KİMLİĞİNİN BELİRLENDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kocatepe Camii'nde uygunsuz kıyafetlerle çekim yapan ve bunu sosyal medyadan paylaşanlar hakkındaki soruşturma kapsamında fotoğrafları çekilen kadının kimliğinin belirlendiğini açıkladı. Açıklamada, kolluk birimlerince yapılan araştırmada fotoğrafları çekilen kadının Ankara'da yaşayan E.C. olduğunun belirlendiği, yayın yapan yönetmenin açık kimlik bilgilerinin tespiti için araştırmalara devam edildiği bilgisi paylaşıldı.

kocatepeskandal-001.jpg

"DİNLE ŞAKA OLMAZ AMA SANAT YA SIKINTI YOK"

Sosyal medyadan binlerce tepkinin yağdığı görüntülere yönetmen Bilal Kısa, "Dinle şaka olmaz ama sanat ya sıkıntı yok" ifadeleri ile bir not daha düştü.

kocatepeskandalfotograf.jpg

kocatepe.jpgkocatepeskandal5.jpg

kocatepeskandal6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.