Koçali Barajı'nda çalışmalar sürüyor

Koçali Barajı'nda çalışmalar sürüyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yapımına devam edilen Koçali Barajı'nın tamamlanmasıyla Adıyaman'da 187 bin dekar zirai arazi suyla buluşacacak- Bakan Eroğlu:- "Projeyi tamamladığımızda 2017 birim fiyatları ile dekar başın

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce inşa edilen Koçali Barajı'nın tamamlanmasıyla Adıyaman'da 187 bin dekar zirai arazinin suya kavuşacağı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Koçali Barajı'nın inşası sürüyor.

Toplam 124 metre yüksekliğinde ve 297 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olacak barajdan, bölgedeki 187 bin dekar zirai araziye sulama suyu temin edilecek.

Dolusavak beton imalatlarının yüzde 70'inin, derivasyon tünelinin de 550 metrelik kısmının tamamlandığı tesisin ulaşım yolları için de çalışmalara devam ediliyor.

- Ekonomiye yıllık 90 milyon lira katkı

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, barajın sulama kısmının proje aşamasında olduğunu ve bu yıl içinde ihalesinin gerçekleştirileceğini belirtti.

Eroğlu, "Projeyi tamamladığımızda 2017 birim fiyatları ile dekar başına 480 lira gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 90 milyon lira katkı ve 37 bin kişiye istihdam alanı oluşturmayı planlıyoruz." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler