Kocaeli'de öğrencilere 518 bisiklet dağıtıldı

Kocaeli'de öğrencilere 518 bisiklet dağıtıldı

Kandıra ilçesinde "Haydi Bisikletle Okula Projesi" kapsamında öğrencilere bisiklet hediye edildi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde, İzmit Belediyesi tarafından yürütülen "Haydi Bisikletle Okula Projesi" kapsamında, 518 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Kandıra Kaymakam Mehmet Sarıcan Stadı'nda gerçekleştirilen törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çocukları bisiklet kullanırken kask takma ve trafik kurallarına uyma konusunda uyararak, hayattaki en büyük kazancın hayırlı evlatlar yetiştirmek olduğunu vurguladı.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da Kandıralı çocukların İzmit'te kendisini gördüklerinde önünü kesip bisiklet istediklerini belirterek, çocukların yüzlerinizdeki heyecanı gördüğünde doğru bir iş yaptıklarını anladıklarını söyledi.

Doğan, 15 yıl önce böyle bir projeyi hayal etmenin bile mümkün olmadığına işaret ederek, "Dönemin hükümetleri çocuklarımıza değil bu imkanları sunmak, çocuklarımız için hayati önem taşıyan menenjit aşısını bile bulamıyordu. Aşı olamadıkları için çocuklarımız ölüyordu. Belediyeler çalışanına maaşını dahi ödeyemiyordu. Sizlerin duaları bizim de çalışmalarımızla bugünlere geldik. Çok şükür, imkansızlıklar geride kaldı."

Nevzat Doğan, çocukları uyararak, "Eğer bisiklet kullanırken kask takmadığınızı görürsek bisikletlerinizi geri alacağız." dedi.

Konuşmanın ardından 19 ortaokuldaki 518 öğrenciye bisikletleri teslim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :