Kocaeli'de "Çocuk İşçiliği ile Mücadele Merkezi" açılacak

Kocaeli'de "Çocuk İşçiliği ile Mücadele Merkezi" açılacak

Belediye Başkanı Doğan:- "Merkeze getirilecek çocukların ve ailelerinin sosyal incelemeleri yapıldıktan sonra diğer kurumlarla koordinasyon sağlanacak. Çocukların sportif faaliyetlere, ruhsal gelişimlerine olumlu katkı sağlayacak etkinliklere ve eğitimler

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de İzmit Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Çocuk İşçiliği ile Mücadele Merkezi'nin gelecek ay açılması planlanıyor.

Cephanelik bölgesinde yapımı tamamlanan merkezde, etüt sınıfları, mutfak, çok amaçlı salon, atölye ile bekleme salonları bulunuyor.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, yaptığı açıklamada, çocuk işçiliğinin toplumsal problem olduğunu belirterek, 15 yaşın altındaki çocukların bir şekilde ticari faaliyet içerisinde bulunmasının, şiddetin ve istismarın çeşidi olduğunu ifade etti.

Çocuk işçiliğinin Türkiye'nin ve dünyanın zaman zaman zorlandığı önemli sorunlardan biri olduğunu bildiren Doğan, bulundukları ortamlar ve bunun getirdiği bağımlılık yapıcı birtakım maddelerin çocuklar üzerinde zararlı etkiler yaptığını kaydetti.

Doğan, küçük yaşta çalıştırılan çocukların geleceğin sorunlu büyükleri olarak karşılarına çıkabileceğini vurgulayarak, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızla hayata geçirdiğimiz proje kapsamında oluşturulan mobil ekiplerle sokakta çalıştırılan çocuklar toplanarak merkeze getirilecek. Merkeze getirilecek çocukların ve ailelerinin sosyal incelemeleri yapıldıktan sonra diğer kurumlarla koordinasyon sağlanacak. Çocukların sportif faaliyetlere, ruhsal gelişimlerine olumlu katkı sağlayacak etkinliklere ve eğitimlere katılımı sağlanacak." dedi.

- "Çocuktan mendil almak istismara yol açıyor"

Vatandaşlardan, duygusal davranıp çocuklar tarafından satışı yapılan ürünlerden almamalarını isteyen Doğan, yolda dilenen bir çocuğa para vermenin veya mendil almanın çocuğun istismarına yol açtığını bildirdi.

Doğan, çocuk işçiliğine zorlanan çocukların aslında arkasında bulunan kişilerce sömürüldüğünü aktararak, "Burada istismara uğrayan çocuklardır. Bu çocuklar, çocukluğunu kaybeden sorunlu erişkinliğe giden bireylerdir. Burada hepimize görevler düşüyor. Bu tür durumlarda duygusal davranmayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :