KKK personeline ilişkin darbe girişimi davası

KKK personeline ilişkin darbe girişimi davası

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 150 sanığın yargılandığı davada eski binbaşı Akçaoğlu'nun savunması alındı

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemlere ilişkin 150 kişinin yargılandığı davada sanık eski binbaşı Levent Akçaoğlu savunma yaptı.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, taraf avukatları ve izleyiciler katıldı.

Duruşmada savunması alınan sanık eski binbaşı Akçaoğlu, suçlamaları reddetti.

FETÖ üyesi olmadığını savunan Akçaoğlu, darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz 2016'da mesai bitiminde evine gittiğini, yedek subay atamalarıyla ilgili yaptığı çalışma için tekrar birliğine döndüğünü belirtti.

Odasına gelen eski binbaşı Fatih Sarıkır'ın alarm verildiğini belirtmesi üzerine nizamiye bölgesine geçtiğini anlatan Akçaoğlu, eski albay Hasan Yılmaz'ın çevre emniyeti alınmasını istediğini bildirdi.

İki numaralı nizamiye bölgesinde personelin terör saldırısı olacağını konuştuğunu ifade eden Akçaoğlu, daha sonra aracındaki silahını aldığını ve bu bölgede beklemeye başladığını dile getirdi.

Sanık Akçaoğlu, nizamiye bölgesinde, darbe girişiminde bulunulduğunu televizyondaki haberlerden öğrendiğini öne sürdü.

Yanına gittiği ve bir süre beraber yürüdüğü eski albay Yılmaz'ın, emniyet görevini sürdürmelerini istediğini kaydeden Akçaoğlu, belirli bir süre de Destek Kıtaları Komutanlığı bölgesine geçtiğini söyledi.

Sabaha karşı askerlerin kahvaltıya alındığını, bu sırada Yılmaz'ın çatışmaların devam ettiğini aktardığını iddia eden Akçaoğlu, askerleri açık alanlarda dolaşmamaları konusunda uyardığını, daha sonra birliğini terk ettiğini belirtti.

- "Emri kimin verdiğini bilmiyorum"

Mahkeme Başkanının, "Daha önce darbe girişimi olacağına yönelik duyumunuz oldu mu?" sorusuna, sanık Akçaoğlu, "Hayır, böyle bir şey duymadım." yanıtını verdi.

Sanık Akçaoğlu, Mahkeme Başkanının sorusu üzerine, eski albay Yılmaz'ın Özbek garajı bölgesinde darbe girişimi yapıldığına ilişkin yaptığı konuşmayı duymadığını ileri sürdü.

Daha önce verdiği ifadeyi hatırlatan Mahkeme Başkanının, "Nizamiyelere giriş çıkışların kapatılması emrini kim verdi?" sorusu üzerine sanık Akçaoğlu, emri kimin verdiğini bilmediğini savundu.

Duruşmaya, sanık savunmalarının alınmasıyla devam ediliyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :