Kızını taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Kızını taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

İzmir'de 7 yaşındaki bir kız çocuğuna sosyal medya üzerinden cinsel içerikli mesajlar atan sapık, teknik takip sonucu yakalandı ve çıkarıldığı mahkemede örnek bir ceza aldı.

İzmir'de yaşayan ve online eğitim sürecinde sosyal medyayla tanışan 7 yaşındaki S.S., kendisini yaşıtı gibi gösteren bir kullanıcının tacizine maruz kaldı. "baranshsjd" kullanıcı adını kullanan şahıs, küçük kıza sevgilisi var mı ve olgun erkeklerden hoşlanıp hoşlanmadığını sordu. Ardından cinsel içerikli mesajlar atmaya başladı. S.S.'nin tepkisi üzerine ailesi konuyu bilişim suçları ve savcılığa taşıdı.

Kızını taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Yapılan teknik takibin ardından tacizci, Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan 41 yaşındaki İ.O. olarak tespit edildi. İ.O.'nun telefonunda yapılan incelemede, birçok çocuğa ve yetişkine cinsel içerikli mesajlar gönderdiği belirlendi. Tutuklanan İ.O., Mart ayındaki duruşmada "Çocuğa Karşı Cinsel Taciz" suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, iletişim araçlarını kullanarak suç işlemesi nedeniyle cezası yüzde 50 artırılarak 9 aya çevrildi. Bu kararın ertelenemez ve para cezasına dönüştürülemeyeceği belirtildi.

Kızını taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

S.S.'nin annesi ve Çocuk Gelişim Uzmanı Pınar Yeşiltay Sevim, tacizcinin kızıyla yaşıt gibi davrandığını ve olayı nasıl öğrendiklerini anlattı. Sevim, yaşanan süreçte birçok kişinin sonuç alamayacaklarını düşünmelerine rağmen davanın peşini bırakmadıklarını ve sonunda örnek bir ceza aldıklarını ifade etti.

Yeşiltay Sevim, ailelere tavsiyelerde bulunarak, çocuklarına mahremiyet eğitimi verilmesi ve teknik cihazlarının kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, çocukların bu tarz durumlarda kendilerini ifade etme becerilerinin geliştirilmesi ve farkındalık oluşturulması gerektiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.