Kış ortasında 22 dereceyi gördüler

Kış ortasında 22 dereceyi gördüler

Türkiye'nin birçok ilinde soğuk hava etkisini sürdürürken, Adana'da termometreler 20-22 dereceyi gösterdi. Vatandaşlar, sıcak havanın tadını çocuklarıyla parklarda çıkarırken, yaşlılar ise güneşin keyfini banklarda çay içerek çıkardı.

Türkiye genelinde kış mevsiminin etkili olduğu bir dönemde, Adana'da beklenmedik bir sıcaklık sürprizi yaşandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Adana'da hava sıcaklığı 20 derece olarak ölçüldü. Merkez Seyhan ilçesindeki Atatürk Parkı'nda ise termometreler 22 dereceyi gösterdi. Bu sıcak havayı değerlendirmek isteyen Adanalılar, parklara akın etti.

Edip Öztaş isimli bir vatandaş, Güney Afrika Johannesburg'da yaşadığını ve oradaki sıcak havaları özlediğini belirterek, "Hava çok güzel harika, gelip parkta oturuyoruz. Hava güneşli olduğu için insanlar gelip oturuyor, geziyorlar, gayet güzel" dedi.

Arkadaşıyla birlikte parkta vakit geçiren Ferhat Şensoy da, "Atatürk parkına arkadaşımla beraber geldik. Bugün hava güzel ve güneşli bir gün. Doğaya çıktık, insanlar tabi buraya hayvanlarını dolaştırmaya da çıkartıyorlar" şeklinde konuştu.

Sıcak havanın keyfini çıkaran vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte parklarda keyifli anlar yaşarken, yaşlılar da güneşin tadını banklarda oturup sohbet ederek çıkardı. Adana'da beklenmeyen bu sıcaklık dalgası, şehir sakinlerine kışın gri tonlarından uzaklaşma fırsatı sunarken, parklar da güneşin altında renkli bir yaşam alanına dönüştü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.