Kırşehir'deki olaylarla ilgili davalar

Kırşehir'deki olaylarla ilgili davalar

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde birleştirilen davalar kapsamında, 8 tutuksuz sanığın ifadesi alındı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de geçen yıl düzenlenen "Teröre lanet yürüyüşü" sonrasında çıkan olaylarda kitabevi, tatlı salonu şubesi, çay ocağı ve HDP İl Başkanlığı binalarının tahrip edilmesiyle ilgili birleştirilen davaların duruşmasına devam edildi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, mahkeme heyetinin değişmesi nedeniyle, duruşmaya görevlendirilen geçici heyet devam etti.

Duruşmaya, kitabevi, HDP Kırşehir İl Başkanlığı, çay ocağı ve tatlı salonunun bir şubesinden tutuksuz yargılanan ve ifade vermeyen 8 kişi ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, birleştirilen davalar dolayısıyla ifade vermesi için çağrı yapılan 10 kişiden duruşmaya katılan 8'inin ifadesini aldı.

Müşteki avukatları, tahrip edilen kitabevinin görüntü kayıtlarının yeniden incelenmesini ve olaylara katılan kişilerin tekrar tespit edilmesini talep etti.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için 4 Ekim'e ertelendi.

- Davaların geçmişi

Kırşehir'de 8 Eylül 2015'te düzenlenen "Teröre lanet yürüyüşü" sonrasında çıkan olaylarla ilgili farklı mahkemelerde davalar açılmıştı. Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde kitabevinin tahrip edilmesiyle ilgili davada sanıklara, "Kasten adam öldürmeye teşebbüs, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, mala zarar verme, iş yeri ve mülk dokunulmazlığını ihlal, kanuna aykırı gösteri ve yürüyüş düzenleme" suçlamaları yöneltilmişti.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Kırşehir 2 ve 3'üncü Asliye Ceza Mahkemeleri'nin HDP Kırşehir İl Başkanlığı, çay ocağı ve bir tatlıcının tahrip edilmesiyle ilgili dosyaların, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen kitabevi davasıyla birleştirilmesi talebini kabul etmişti. Bunun üzerine dosyalar, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan kitabevi davasında, 6'sı tutuklu 16 sanık, 2. ve 3. Asliye Ceza Mahkemeleri'ndeki HDP Kırşehir İl Başkanlığı, çay ocağı ve bir tatlı salonu şubesinin tahrip edilmesiyle ilgili davalardan ise toplam 10'u tutuklu 42 sanık yargılanıyordu. Geçen duruşmalarda tüm davalardaki tutuklu sanıklar tahliye edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :