Kırşehir'de öğrencilere "E- Güvenlik" eğitimi

Kırşehir'de öğrencilere "E- Güvenlik" eğitimi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğünce oluşturulan ekipler tarafından okullarda "E-Güvenlik" eğitimi verildi.İl Emniyet Müdürlüğünden...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğünce oluşturulan ekipler tarafından okullarda "E-Güvenlik" eğitimi verildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin kentteki 37 okulu ziyaret ederek, 3 bin 619 öğrenciye sanal ortamda, sosyal medya aracılığıyla yapılan hatalar ve suçlar hakkında bilgilendirme yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İçişleri ve Milli Eğitim bakanlıkları arasında imzalanan protokol kapsamında Kırşehir Emniyet Müdürlüğünce okullarda eğitim-öğretim döneminin başlaması ile eğitim faaliyetleri başlamıştır. Kırşehir merkezinde 24 bin 207 çocuğun eğitim gördüğü 85 eğitim kurumu ve çevresinde eğitim güvenliğini sağlamak üzere 84 personel ile 12 özel ekip görevlendirilmesi yapılmıştır. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerimizce şu ana kadar 37 okul ziyaret edilerek 3 bin 619 öğrenciye kişisel güvenlik, suçtan korunma, internet güvenliği ve sosyal medya kullanımı konularında bilgiler verildi. Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan 'ortam sanal olsa da işlenen suç gerçektir' ve 'E-Güvenlik' başlıklı bilgilendirici ve uyarıcı broşürlerimiz öğrencilerimize dağıtıldı. Öğrencilere yapılan eğitimlerde dikkat etmeleri gereken hususlar ve olası bir olumsuz durumlarında yapmaları gerekenler hakkında da bilgiler verilmiştir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :