Kırşehir Çocuk Koordinasyon Kurulu toplandı

Kırşehir Çocuk Koordinasyon Kurulu toplandı

Vali Şentürk, toplantıda bir konuşma yaptı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, çocukların suça sürüklenmekten ve cinsel istismardan uzak tutulması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Şentürk, Valilikte düzenlenen İl Çocuk Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, her çocuğun himaye edilmeye ve korunmaya muhtaç olduğunu belirterek, onların korunması konusunda daha hassas davranılması gerektiğini vurguladı.

Şentürk, "Çocukların suça sürüklenmekten ve cinsel istismardan uzak tutulması için gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor. Çocuk Koruma Kanunu kapsamında yürütülen iş ve işlemlerde karşılaşılan güçlükler ve sorunların ele alınacağı bu toplantılar önemli." dedi.

Şentürk, şunları kaydetti:

"Özellikle devletimizin himayesine sığınmış olan ve devletimizin himayesi altında eğitim alan çocuklarımızın eğitimlerini büyük bir ciddiyetle tamamlamaları için gerekli tedbirleri almak kurulun görevlerinden. Devletimiz, koruma altındaki çocukların bütün maddi ihtiyaçlarını temin etmektedir. Biz de onlara sevgi ve şefkatle yaklaşmalıyız. Onların bir aile sıcaklığı ihtiyacını gidermek için gönüllü bakıcı, ya da veli olmak isteyenlerin tespit edilmesi gerekmektedir. Suça itilmiş çocukların çok iyi bir eğitimden geçtikten sonra hayata tutunmalarını ve toplumla bütünleşmelerini sağlamak için onlara iş temin etmek gerekiyor."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara'nın çalışmalar hakkında sunum yaptığı toplantıya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Vali Yardımcısı Servet Güngör, Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül ve kaymakamlar katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :