Kırmızılı kadın’ın belgeseli çekiliyor

Kırmızılı kadın’ın belgeseli çekiliyor

Konya’da yaşayan ve sürekli kırmızı renkte kıyafetler giyinmesi ve kırmızı aksesuarlar kullanması sebebiyle halk arasında “Kırmızılı Kadın” olarak da anılan 65 yaşındaki Sultan Özcan’ın hayatı belgesel filme konu oluyor.

Selçuklu’da yaşayan ve sürekli kırmızı renkte kıyafetler giyinmesi ve kırmızı aksesuarlar kullanması sebebiyle halk arasında “Kırmızılı Kadın” olarak da anılan 65 yaşındaki Sultan Özcan’ın belgeseli çekiliyor. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü 4 üncü sınıfı öğrencileri tarafından çekilen belgesel filmde Sultan Özcan’ın yaşantısı konu ediniliyor. Sultan Özcan’ın uğrak mekanlarından olan Kayalı Park mevkiinin bulunduğu Mevlana Caddesinde yoğun kar yağışı altında gerçekleştirilen çekimlerde, zaman zaman Sultan Özcan hakkında vatandaşlarla da kısa röportajlar yapılarak, Konya halkının kırmızılı kadına bakış açısı belgesele yansıtılıyor. Kayalı Park, Kadınlar Pazarı, Aziziye Camii ve eski garaj mevkiindeki çekimlerde yüksek çözünürlükte görüntü kaydı yapabilen dijital fotoğraf makineleri kullanılıyor. Farklı açılardan bir kaç fotoğraf makinası kullanılarak gerçekleştirilen çekimlerde doğallığa önem veriliyor. Süresi yaklaşık 20 dakika olarak belirlenen belgeselin, ulusal belgesel film yarışmalarına da katılması bekleniyor.

KIRMIZILI KADIN” KİMDİR?

Selçuklu İlçesine bağlı Parsana Mahallesi’nde yaşayan Sultan Özcan, nam-ı diğer “Kırmızılı Kadın” 1951 yılında Konya’da doğdu. 65 yaşındaki Özcan, çocuğu olmadığı için çocukluk aşkı olan 20 yıllık eşi tarafından terk edildikten sonra yaşadığı ruhsal bunalım sonucunda, son 25 yıldır kırmızı bir hayat sürüyor. Yıllar önce eşinin görev yaptığı Hakkari’de yöresel kıyafetlerden esinlenerek giyim tarzını oluşturduğu kıyafetiyle, yaz-kış baştan aşağı kırmızı giyinerek, pür makyaj, dudakları, yanaklarının tamamı kırmızı rujla boyalı şekilde sürekli uğrak yeri olan Kayalı Park, Kadınlar Pazarı, Aziziye Camii ve eski garaj mevkiinde ona rastlayabiliyoruz. Sultan Özcan, 2006 yılında Konya Numune Hastanesi’nden aldığı raporda yüzde 80 engelli olarak tanımlanıyor. Konulan teşhis ise kronik psikoz, 3 ayda bir engelli maaşı alan Özcan’ın maaşını vasisi yengesi alıyor. Türk filmlerini beğeniyle izleyen Özcan, aynı zamanda sıkı bir Türkan Şoray hayranı. Haber Merkezi