Kırklareli Üniversitesi'nde "kamu diplomasisi" çalışmaları

Kırklareli Üniversitesi'nde "kamu diplomasisi" çalışmaları

KLÜ Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Muharrem Ekşi: -"Türkiye'nin tek Kamu Diplomasisi Merkezi olarak bilimsel bilgi üretme amacıyla çalışmalar yapmaktayız"

KIRKLARELİ (AA) - Türkiye'de sadece Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) bünyesinde bulunan Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muharrem Ekşi, "Türkiye'nin tek Kamu Diplomasisi Merkezi olarak bilimsel bilgi üretme amacıyla çalışmalar yapmaktayız." dedi.

Ekşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015 yılında Türkiye'de ilk KLÜ'de kurulan Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde; kamu diplomasisi, yumuşak güç, kültür diplomasisi, dijital diplomasi, medya diplomasi, sosyal medya diplomasi gibi alanlarda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Merkezin, Türkiye'de kamu diplomasisi alanındaki kuramsal bilgi eksikliğini gidermek amacıyla çalıştığını vurgulayan Ekşi, "Türkiye'nin ilk Kamu Diplomasisi Merkezi olarak bilimsel bilgi üretme amacıyla çalışmalar yapmaktayız." ifadelerini kullandı..

Merkez olarak dünya kamuoyuna, Türkiye'nin fikirlerini, tezlerini anlatmada yardımcı bilimsel kuruluşlardan biri olduklarına dikkati çeken Ekşi, şunları söyledi:

"Merkez olarak ülkemizin dış politikası başta olmak üzere kamu diplomasisi, kültür diplomasisi, yumuşak güç üzerine çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede de bilimsel makaleler, günlük dış politika olaylarına dair analizler üretmeye başladık. Hem raporlar, hem çalıştaylar, hem konferanslar düzenlemekteyiz. Merkez olarak web sitemizde günlük analizler yazılmakta. Bu analizler hem İngilizce hem Türkçe yapılmaktadır. Merkezimiz İletişim Başkanlığı ile de koordineli çalışacaktır."

KLÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ise merkezin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, merkezdeki görevli tüm akademik personeli tebrik etti.

Merkezin güzel çalışmalara imza attığını dile getiren Şengörür, kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına çalıştıklarını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :