Kırklareli merkezli 6 ilde hayali ihracat operasyonu

Kırklareli merkezli 6 ilde hayali ihracat operasyonu

Kırklareli, Gaziantep, Antalya, Artvin, Kocaeli ve İstanbul'da düzenlenen operasyonda, aralarında eski defterdarın da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı- Zanlılardan R.A'nın hayali ihracatla devleti 161 milyon 900 bin lira zarara uğrattığı tespit edildi

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli merkezli 6 ilde düzenlenen hayali ihracat operasyonunda 16 şüpheli gözaltına alındı.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet", "hayali ihracat", "çıkar amaçlı suç örgütü kurma, yönetme ve üyesi olmak", "kamu kurum ve kuruluşlarını ni̇teli̇kli̇ dolandırıcılığı" ile "kamu görevlisine rüşvet vermek ve rüşvet almak" suçlarını işlediği iddiasıyla 16 kişi tespit edildi.

Kırklareli, Gaziantep, Antalya, Artvin, Kocaeli ve İstanbul'da düzenlenen operasyonda, eski Kırklareli Defterdarı S.Ş. ile oğlu S.O.Ş'nin de aralarında bulunduğu R.A, Ş.A, İ.A, S.B, A.Y, H.K, Z.K, M.K, F.T, M.T, S.K, E.A, İ.Ç. ve S.A. yakalandı.

- Devlete 161 milyon 900 bin liralık zarar

Zanlılardan R.A'nın hayali ihracatla devleti 161 milyon 900 bin lira zarara uğrattığı tespit edildi. Gümrük müfettişince ihracatlara ilişkin yapılan tespitlerde, R.A'nın sahte belgelerle hayali̇ i̇hracat suçu kapsamında, eski defterdar S.Ş'ye oğlu S.O.Ş. aracılığıyla rüşvet verdiği ortaya çıktı.

Operasyon kapsamında R.A'nın ikametinde, üzerinde ve araçlarında yapılan aramalarda suçtan elde edildiği değerlendirilen 20 bin dolar ile bin 245 lira, çok sayıda tapu belgesi ve vekaletname belgesi ele geçirildi.

Öte yandan gözaltına alınan R.A'nın Kırklareli'de düzenlenen Türkçe olimpiyatlarına sponsor olduğu ve 2015 yılında lüks bir restoranda 7 milyon lira harcayarak oğluna sünnet töreni yaptırdığı, ünlü şarkıcıları düğüne getirttiği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :