Kırıkkale'den kısa kısa

Kırıkkale'den kısa kısa

KIRIKKALE (AA) - İl Emniyet Müdürlüğü, okul servisi şoförlerine yönelik "Gözler Ağlamasın, Yüzler Gülsün" konulu seminer düzenledi. Kurumun konferans...

KIRIKKALE (AA) - İl Emniyet Müdürlüğü, okul servisi şoförlerine yönelik "Gözler Ağlamasın, Yüzler Gülsün" konulu seminer düzenledi. 

Kurumun konferans salonunda düzenlenen seminerde, Trafik Denetleme Şube Müdürü Karaca Gümüş, şoförlere trafik güvenliği, trafikte uyulması gereken kurallar, emniyet kemerinin önemi gibi konularda bilgi verdi.

Okulların açılmasıyla okul önlerini ve servislerin denetimlerini artırdıklarını söyleyen Gümüş, şöyle konuştu:

"Öğrencileri taşıyan okul servislerinin denetimi konusunda araçların ve şoförlerin çalışmalarını inceledik. Okul giriş ve çıkışlarında polis ekiplerimizce tedbirlerimiz devam edecek. Servis şoförlerimizin fazla yolcu almaması, emniyet kemeri kullanması, araçlarını hızlı kullanmamaları konularında gerekli uyarıları yapıyoruz. Çocuklar için 'şoför amca' olarak rol model olmalarından dolayı, servis şoförlerimizin konuşmaları, hal ve hareketlerinin çocuklar üzerinde etkisi fazla olacağından daha dikkatli olmalarını istiyoruz."

Gümüş, trafikte güvenliğin ve düzenin sağlanması için en büyük etkenin saygı olduğunu kaydetti.

- Kırıkkale Belediyesinden 'halk günü' etkinliği

Kırıkkale Belediyesince halk günü düzenlendi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, belediye toplantı salonundaki halk gününde vatandaşların sorunlarını dinledi, taleplerini aldı.

Bakır, burada yaptığı konuşmada, halk günü uygulaması sayesinde vatandaşlarla iç içe olduğunu, onlardan hiç kopmadığını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı