Kırıkkale'deki FETÖ/PDY operasyonu

Kırıkkale'deki FETÖ/PDY operasyonu

Operasyon kapsamında, haklarında tutuklama kararı bulunan 9 zanlıdan ikisi daha yakalanarak, cezaevine gönderildi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında, gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra, savcılığın itirazı üzerine haklarında tutuklama kararı çıkarılan 9 zanlıdan 2'si daha yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, hakkında tutuklama kararı bulunan H.B.T. ve B.Ş'yi kent merkezinde gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerden sonra adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuklama kararının yüzüne okunmasının ardından, cezaevine gönderildi.

Operasyonda tutuklu sayısı 5'e çıktı, haklarında tutuklama kararı bulunan M.İ, H.U, F.S. ve H.H.P.'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Soruşturma kapsamında 27 Haziran'da düzenlenen operasyonlarda, örgüte üye oldukları ve finansal destek sağladıkları iddia edilen L.Y, M.S.A, Ö.A, K.Ç, R.R.U, H.B.T, H.U, B.Ş, F.S, M.İ, ve H.H.P. gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Haklarında gözaltı kararı bulunan M.A, A.K, ve F.D. ise adreslerinde bulunamamıştı. Cumhuriyet savcısı, 29-30 Haziran'da çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 9 zanlının tutuklanması için Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesine itiraz etmiş, itirazı değerlendiren mahkeme, 9 zanlı hakkında tutuklama kararı vermişti. Kararın ardından, M.S.A, L.Y, ve Ö.A. yakalanarak cezaevine gönderilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler