Kırıkkale'de Hıdırellez Kutlamaları

Kırıkkale'de Hıdırellez Kutlamaları

KIRIKKALE (AA) - Hıdırellez, Kırıkkale’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.Celal Bayar Parkı'ndaki etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal...

KIRIKKALE (AA) - Hıdırellez, Kırıkkale’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Celal Bayar Parkı'ndaki etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, burada yaptığı konuşmada, Hıdırellez'in bolluğun, bereketin aynı zamanda baharın temsili olduğunu söyledi.

Hıdırellez'de güzel ve iyi dileklerde bulunulduğunu ifade eden Saygılı, "Hızır Aleyhisselamın eksiklerimizi gidereceğine inanırız çünkü Hızır Aleyhisselam ölümsüzlük iksirinden içmiştir ve ölmeyecektir. Hatta dünyanın sonuna kadar bütün insanların isteklerine koşacaktır. Bu bizim geleneklerimizde var. Bu gece pek çok insan inanıyorum ki niyetlerini gül ağaçlarına astı bugün de ikindi namazına kadar aynı şekilde bu dileklerin devam edeceğini ve inşallah bir daha ki yıl Hıdırellez’e kadar gerçekleşeceğini ümit ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ustalar Topluluğu tarafından verilen konserde, Vali Ali Kolat alanda oynayanlara eşlik etti.  

Etkinlik, Vali Kolat ve Belediye Başkanı Saygılı tarafından programa katılanlara etli pilav dağıtmasıyla son buldu.

Programa, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, il müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı