Kırıkkale Büyük Anadoluspor'un Akşehirspor'a saldırmasına tepki yağdı

Kırıkkale Büyük Anadoluspor'un Akşehirspor'a saldırmasına tepki yağdı

Akşehirspor, Kırıkkale Büyük Anadoluspor’a 1-0 yenildiği maç sonrası ev sahibi takımın saldırısına uğradı. Saldırıya tepki yağdı

Bölgesel Amatör Futbol Ligi 6. Grup’ta Kırıkkale Büyük Anadoluspor’un Akşehirspor’u 1-0 yendiği maça çıkan olaylar damga vurdu. Maç sonu ev sahibi Kırıkkale Büyük Anadolusporlu oyuncular Akşehirspor’a saldırdı. Bu esnada bir grup taraftarın da sahaya girdiği görüldü.

aksehirspora-001.jpg

TFF’NİN NASIL BİR KARAR VERECEĞİ MERAK EDİLİYOR

Maç sonu başlayan olayları polisin önlemekte güçlük çektiği dikkatlerden kaçmadı. Kırımız-beyazlı futbolcular soyunma odasına kaçarak kurtulurken 5 futbolcunun yaralandığı ve darp raporu alınarak şikayetçi oldunduğu öğrenildi. Akşehirspor kafilesi yaklaşık 5 saat sonra stattan ayrılabildi. Yaşananlara maçta rakımlarını yalnız bırakmayan Akşehirsporlu taraftarlar da tepki gösterdi.  Yaşanan olaylar sonrası TFF’nin nasıl karar vereceği merak ediliyor.

 

sarayonu-ve-karapinar’dan.jpg

SARAYÖNÜ VE KARAPINAR'DAN  SALDIRIYA KINAMA

Bölgesel Amatör Futbol Ligi 6. Grup’ta mücadele eden Konya temsilcileri Sarayönü Belediyespor ve Karapınar Belediyespor camiasından Akşehirspor’a destek mesajı geldi. Yapılan açıklamalarda Akşehirspor’a yapılan saldırı kınanırken geçmiş olsun mesajı iletildi. Öte yandan 6. Grup’ta Çubukspor başta olmak üzere Türkiye’deki farklı futbol kulüplerinden Kırıkkale’deki saldırıyla ilgili kınama geldi.

kirikkale.jpg

‘Sorumlu Kırıkkalespor gibi gösterilen açıklamalar yapılmaktadır’

KIRIKKALE BAŞKANINDAN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA

Bölgesel Amatör Futbol Ligi 6. Grup’ta ağırladığı misafir takım Akşehirspor’a saldıran Kırıkkale Büyük Anadoluspor’da Kulüp  Başkanı Harun Ulusoy’dan şaşırtan bir açıklama geldi. Gruptaki diğer takımların yaşanan şiddeti kınamasından da rahatsız olan Ulusoy, sahalarında oynanan maçla ilgili, “Sorumlu Kırıkkalespor gibi gösterilen açıklamalar yapılmaktadır” şeklinde kullandığı ifade de şaşkınlıkla karşılandı. Ulusoy’un, “Ne yapılırsa yapılsın kimse haklı galibiyetimize gölge düşüremeyecektir” şeklindeki sözleri de sporda şiddete olan bakış açısını ortaya koydu.

İŞTE O AÇIKLAMA

Akşehirspor ile oynadığımız maçta rakipten üstün bir futbol oynayarak ve hak ederek galibiyete ulaştık. Maç sonucunda rakip takım futbolcularının oyuncularımıza saldırısı ile başlayan olaylarda istenmeyen neticeler meydana gelmiştir. Her iki kulüpten de olayda yaralanan, zarar gören futbolculara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Maç sonrası olayların başlamasına sebep olan rakip takım oyuncuları olduğu halde Akşehirspor tarafı başta olmak üzere diğer kulüplerden de Akşehirspor’u haklı gösterir açıklamalar yapılması bizleri derinden üzmüştür. Tribündeki koltukları kırıp sahaya ve taraftarlara atan, olayların fitilini ateşleyen rakip takım olmuş ancak hem Akşehir tarafından hem de grubumuzdaki diğer kulüpler tarafından sorumlu Kırıkkalespor gibi gösterilen açıklamalar yapılmaktadır. Kırıkkalespor futbolcularından da yaralananlar olduğu halde sadece Akşehirspor futbolcuları mağdur olmuş gibi algı oluşturulmaktadır.
Takımımızın şampiyonluk yolundaki bu başarısına sahada cevap veremeyenler, olayların seyrini değiştirmeye çalışarak bu başarımızı engellemeye çalışmaktadırlar. Bizler sporda şiddete karşı çıkan bir takım olduğumuzu sezon başında başlattığımız kampanyayla bütün sporseverlere duyurmuştuk. Bu nedenle öncelikle herkes olayları iyi analiz etmeli ve tarafsız davranmalıdır. Ne yapılırsa yapılsın kimse haklı galibiyetimize gölge düşüremeyecektir. Bizler hiçbir zaman şiddetin yanında olmayacağımızı ve takımımızın bugünkü haklı galibiyetine gölge düşürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz.” 

 


 

Etiketler :