Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov'dan TÜRKSOY'a destek

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov'dan TÜRKSOY'a destek

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Kırgız halkının Türk dili konuşan halklar arasında ve dünya sahnesindeki kültür ve ruhani...

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Kırgız halkının Türk dili konuşan halklar arasında ve dünya sahnesindeki kültür ve ruhani mirasının yaygınlaştırılmasına yaptığı katkılarından dolayı Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'na (TÜRKSOY) minnettar olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Ceenbekov, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'u kabul ederek, TÜRKSOY tarafından önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikleri ele aldı.

TÜRKSOY'un, Türk dili konuşan halklar arasında kültürel ve insani işbirliğini teşvik etmeyi sürdüreceğine olan inancını dile getiren Ceenbekov, TÜRKSOY'un 2013 yılını şair Toktogul Satılganov, 2016 yılını düşünür Cusup Balasagın ve 2018 yılını dünyaca ünlü yazar Cengiz Aytmatov yılı ilan edilmesinden duyduğu memnuniyetini aktardı.

Ceenbekov ayrıca, Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un doğumunun 90'ıncı yıl dönümü kapsamında Kırgızistan'ın Issık Göl Bölgesi'nde Uluslararası Forum düzenleyecekleri bilgisini paylaştı.

TÜRKSOY'un kuruluşunun 25'inci yıl dönümünü kutlayan Ceenbekov, Kaseinov'u görevine oy birliğiyle yeniden seçilmesinden ötürü tebrik etti.

Türk halklarının gönül birlikteliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla 1993 yılında kurulan TÜRKSOY'un 6 kurucu üye ve 8 gözlemci üye olmak üzere 14 üyesi bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :