Kira sorununu azaltacak dev adım: TOKİ bekar polislere lojman yapacak

Kira sorununu azaltacak dev adım: TOKİ bekar polislere lojman yapacak

Yüksek kira maliyetleri nedeniyle zor günler geçiren polisler için İçişleri Bakanlığı harekete geçiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı proje kapsamında TOKİ iş birliğiyle polislere lojman yapılacak, böylece kira sorunu yüzde 20 azalacak.

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerdeki yüksek kira artışları, devlet memurlarının hayat şartlarını zorlaştırıyor. Bu durum, özellikle polisler arasında büyük bir tayin ve becayiş talebini beraberinde getirirken, İçişleri Bakanlığı bu soruna çözüm bulmak amacıyla yeni bir adım atıyor.

Geçmişte terör sebebiyle doğu ve güneydoğuya gitmek istemeyen kamu çalışanları, şimdi de yüksek maliyetler nedeniyle büyükşehirlerde görev almaktan kaçınıyor. İçişleri Bakanlığı, en fazla tayin talebinde bulunan meslek grubu olan polisler için kira sorununu çözecek bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. İstanbul'da başlatılacak olan projede, TOKİ ile iş birliği yapılarak polislere lojman imkanı sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak olan proje, İstanbul'da yaşanan kira sorununa odaklanacak ve lojmanlar, genellikle bekâr polislerin kalabileceği 1+1 şeklinde inşa edilecek. Ayrıca, bazı kamu binalarının da lojman olarak kullanılması planlanıyor. Projenin hayata geçirilmesi durumunda, İstanbul'da görev yapan polislerin en az yüzde 20'sinin kira ve barınma sorununun ortadan kalkacağı belirtiliyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı toplantılarda, "Polislerimizi ihya edecek adımlarımız olacak" diyerek lojman projesinin detaylarını açıkladı. Ayrıca, AK Parti'nin 14 Mayıs seçimleri için açıkladığı seçim beyannamesinde, İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerdeki maliyet artışları göz önüne alınarak kamu çalışanlarının sosyoekonomik şartlarının iyileştirileceği ifade edilmişti. Bu vaadin gerekçesi olarak, özellikle metropol kentlerdeki yüksek kiraların kamu çalışanlarını olumsuz etkilediği vurgulanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.