Kilo vermek için başladıkları kurstan dünya şampiyonasına

Kilo vermek için başladıkları kurstan dünya şampiyonasına

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi tarafından açılan spor ve dans kursuna kilo vermek için başlayan kadınlar, 16-19 Ekim'de Antalya'da düzenlenecek Dünya Dans Şampiyonası'na katılacak- Odunpazarı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü Dans Koordinatörü İlik:"Dü

ESKİŞEHİR (AA) - SİNAN BALCIKOCA - Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi tarafından açılan spor ve dans kursuna kilo vermek için başlayan kadınlar, 16-19 Ekim'de Antalya'da düzenlenecek Dünya Dans Şampiyonası'nda dereceye girme mücadelesi verecek. 

Antalya'nın Kemer ilçesinde, Dünya Artistik Dans Federasyonu (WADF) ve Uluslararası Arjantin Tango Federasyonu tarafından düzenlenecek "Swingturk Dünya Dans Şampiyonası"nda yarışmacılar, salsa, tango, bachata, aero dans, zumba, show dans, country (kovboy) dans, flamenko, oryantal ve free style branşlarında boy gösterecek.

Eskişehir'in merkez Odunpazarı İlçe Belediyesi'nin 4 aylık periyotlar halinde düzenlediği spor ve dans derslerine katılan yaklaşık 300 kadından 2'si  bu şampiyonada eğitmenleriyle madalya kazanmak için jüri karşısına çıkacak. 

Odunpazarı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü Dans Koordinatörü İlker İlik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye tarafından açılan kurslara, kadınların genellikle eğlenmek ve kilo vermek için katıldığını söyledi.

Kursa katılan yaklaşık 300 kadından büyük bölümünün kısa sürede uluslararası düzeyde yarışabilecek konuma geldiğinin altını çizen İlik, bu çerçevede 16-19 Ekim'de Antalya'da düzenlenecek Dünya Dans Şampiyonası'na de iki ev hanımıyla katılacaklarını dile getirdi. 

İlik, şampiyonada Odunpazarı Belediyesi olarak kovboy, aero ve show dans kategorilerinde yarışacaklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu yarışma sayesinde ev hanımları da artık uluslararası yarışmalara katılabilecekler. Dünya şampiyonasında sadece eğitmenler değil ev hanımları da bizlerle  madalya mücadelesi verecek. Odunpazarı Belediyesi olarak en iyisini yaparak şampiyon olmayı düşünüyoruz. İnşallah güzel bir sonuç alacağız. Sporcularımızla bu tür etkinliklere katılmak bize gurur veriyor. Yarışma düzeyine çıkacak kadar bir tempoyu yakaladığımız için de ayrıca mutluyuz. Yarışmalarda Odunpazarı Belediyesi'ni 2'si eğitmen 2'si ev hanımı 4 dansçı ile temsil edeceğiz" 

 

- "Dünya şampiyonasına katılabilecek düzeye gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz"

 

Yarışmacılardan Eda Kartal dans kursuna şubat ayında başladığını belirterek, "İyi bir zaman geçirmek için başladığım kursta şu an dünya şampiyonasına katılabilecek düzeye gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah güzel başarılar elde edeceğiz. Aero dans ile başlamıştım şu an kovboy dansını da öğrendim" ifadelerini kullandı.

Dilek Çılgın ise şampiyonaya katılacaklarını öğrenince çok heyecanlandıklarını ifade ederek, "Rakiplerimize 'Bekleyin bizi, geliyoruz' diyoruz. Kendi kategorimizde şampiyonluğu hedefledik" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı