Kilisli kadınlardan sınır birliklerine "anne yemekleri"

Kilisli kadınlardan sınır birliklerine "anne yemekleri"

KİLİS (AA) - Kilisli kadınlar tarafından temin edilen gıda ürünlerinin bulunduğu 300 paket, sınır hattında görev yapan güvenlik güçlerine gönderildi....

KİLİS (AA) - Kilisli kadınlar tarafından temin edilen gıda ürünlerinin bulunduğu 300 paket, sınır hattında görev yapan güvenlik güçlerine gönderildi.
Kilis'te yaşayan bir uzman çavuşun eşi Tuğba Karakuş tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında evlerinde pasta, börek, çörek, poğaça gibi yiyecekler hazırlayan Kilisli kadınlar, öğretmenevinde düzenlenen törenle paketleri sınır hattındaki güvenlik güçlerine gönderdi.
Törende konuşan Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, güvenlik güçlerinin vatanın bölünmez birliğine kastedenlere karşı durmaksızın mücadele ettiğini anımsattı.

Düzenlenen etkinliğin çok anlamlı olduğunu dile getiren Kara, şunları kaydetti:

"Bu bir taraf belirlemektir. Yoksa ordumuzun bu gönderilen malzemelere normal şartlarda ihtiyacı yok. Devletimiz güçlü, devletimiz ayakta, ordusuna ve milletine sahip. Kilis halkı, her zaman Türk'ü Kürt'ü Arap'ı ile devletinin yanında yer almıştır. Gerek Kurtuluş Savaşında gerekse ülkenin zor duruma düştüğü durumlarda."

Türkiye'de bu tür organizasyonlara ihtiyaç olduğunu ifade eden Kara, yaşanan durumun "İbrahim'in ateşe atıldığı dönemde bir damla su ile ben tarafımı belli ederim" kıssasına benzediğini söyledi.

Karakuş ise sosyal medyadan etkilenerek böyle bir çalışma başlattığını anlattı.
Organizasyonuna beklenilenden fazla ilgi olduğunu belirten Karakuş, "Allah devletimize zeval ziyan vermesin. Ordumuzun daima yanındayız. İster top tüfek, ister tencere kapak olsun hiç fark etmez biz her şekilde kadın erkek demeden ordumuzun yanında olmaya devam edeceğiz. İçerisinde benim eşim de olmak üzere Allah onları analarına, babalarına, eşlerine ve çocuklarına bağışlasın." diye konuştu.
Konuşmaların ardından üzerilerinde "Vatan size minnettar" ve "Vatan sağolsun" şeklinde notlar yazılan 300 paket, askerlere teslim edildi.

Kilisli kadınlardan sınır birliklerine "anne yemekleri"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :