"Kılıçdaroğlu 82 Anayasası'na 'hayır' dediyse bu reforma 'evet' demesi lazım"

"Kılıçdaroğlu 82 Anayasası'na 'hayır' dediyse bu reforma 'evet' demesi lazım"

Adalet Bakanı Bozdağ:- "O zaman 'hayır' diyen Kılıçdaroğlu, bugün bütün parti teşkilatlarıyla gecesini gündüzüne katarak 82 darbe anayasası değişmesin, değiştirilmesin diye, 'aman darbecilerin iradesi yerinde dursun' diye mücadele ediyor. Bu büyük bir çel

YOZGAT (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 1982 Anayasası için "hayır" oyu kullanmasıyla ilgili, "O zaman 'hayır' diyen Kılıçdaroğlu, bugün bütün parti teşkilatlarıyla gecesini gündüzüne katarak 82 darbe anayasası değişmesin, değiştirilmesin diye, 'aman darbecilerin iradesi yerinde dursun' diye mücadele ediyor. Bu büyük bir çelişkidir, akıl tutulmasıdır." dedi.

Bozdağ'a, Yozgat'ta katıldığı Sağlık-Sen İl Divan Toplantısı çıkışı bir gazeteci, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, "1982 Anayasası'na 'hayır' dedik, bu anayasaya da 'hayır' diyeceğiz" sözüyle ilgili değerlendirmesini sordu.

Bakan Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun 1982 Anayasası'na "hayır" deyip demediğini bilmediğini ancak beyanının esas olduğunu, buna da itibar etmek gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun bugün söylediğiyle o gün yaptığının çeliştiğini vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Yani o gün 82 Anayasası'na 'hayır' dediyse Sayın Kılıçdaroğlu, bugün 82 Anayasası'nda en köklü değişikliği yapan bu reforma, anayasa değişikliğine niye 'hayır' diyor, 'evet' demesi lazım çünkü şu anda 'hayır' demek, '82 Anayasası değişmesin' diye direnmektir. 82 Anayasası'nın değiştirilmesine engel olmaktır. O zaman 'hayır' diyen Kılıçdaroğlu, bugün bütün parti teşkilatlarıyla gecesini gündüzüne katarak 82 darbe anayasası değişmesin, değiştirilmesin diye, 'aman darbecilerin iradesi yerinde dursun' diye mücadele ediyor. Bu büyük bir çelişkidir, akıl tutulmasıdır. Yani Sayın Kılıçdaroğlu, 'hayır'ını izah ederken başka argümanları kullanması lazım. 82 Anayasası'na 'hayır' diyen bir irade, yıllardır 82 Anayasası'nın noktasına virgülüne dokunulmasın diye mücadele ediyor. Bu samimiyetsiz bir yaklaşımdır. Madem öyle 'gelin, bu anayasayı değiştirelim, yeni anayasa yapalım' dedik, ona karşılar. Anayasada bir değişiklik yapılıyor, ona da karşılar. Bir yandan 'aman dokunmayın', öte yandan 'ben hayır demiştim' demek büyük bir çelişkidir. Milleti aldatmaya dönük büyük bir propagandadır. Eğer 82 Anayasası'na 'hayır' demişse Kılıçdaroğlu'nun, bu referanduma 'evet' demesi şarttır ama 'hayır'a çalışıyor. Demek ki o zamanki 'hayır'ı da şüpheli."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler