KİK Genel Sekreteri, ABD'nin Körfez krizi temsilcileriyle görüştü

KİK Genel Sekreteri, ABD'nin Körfez krizi temsilcileriyle görüştü

RİYAD (AA) - Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Abdullatif bin Raşid ez-Zeyyani'nin, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Körfez krizi temsilcisi...

RİYAD (AA) - Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Abdullatif bin Raşid ez-Zeyyani'nin, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Körfez krizi temsilcisi emekli General Anthony Zinni ve ABD Körfez İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Timothy Lenderking'i kabul ettiği bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre Zeyyani'nin başkent Riyad'daki ofisinde gerçekleşen görüşmede, "KİK ile ABD arasındaki stratejik ortaklık kapsamında taraflar arasındaki ortak iş birliği ilişkileri" ele alındı.

Görüşmede ayrıca, bölgedeki güvenlik meseleleri ve siyasi gelişmelerin yanı sıra ortak öneme sahip konular da masaya yatırıldı.

Zinni ve Lenderking, bölgeye pazar günü başlattıkları ziyaret kapsamında sırasıyla Kuveyt, Katar, Mısır ve Riyad'da görüşmeler gerçekleştirmişti

Dün Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya gelen Zinni ve Lenderking, Doha ziyareti öncesinde Kuveyt'te Emir Sabah ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halid el-Hamed es-Sabah ile görüşmüştü.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin, 5 Haziran 2017'de Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri ve ekonomik abluka uygulamaları, Körfez bölgesinde krize yol açmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :