Kıbrıs müzakereleri

Kıbrıs müzakereleri

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide'yi kabul etti

LEFKOŞA (AA) - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'yi kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yaklaşık iki saat süren görüşmede, Kıbrıs Türk tarafı adına müzakereyi yürüten Özdil Nami ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Temsilcisi Barış Burcu da hazır bulundu.

Görüşmenin ardından, basın mensuplarına açıklama yapan Eide, görüşmede Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde liderlerin yarın gerçekleştirecekleri toplantıyı ele aldıklarını belirterek, yarınki liderler görüşmesinin müzakerelerin ilerleyen günlerdeki seyri konusunda fikir vereceğini aktardı.

Özellikle ekim ayının ilk haftalarında liderler seviyesinde çok yoğun görüşmeler gerçekleştirileceğini düşündüğünü anlatan Eide, tarafların müzakerelerde nereye varmak istedikleriyle ilgili hedeflerinin de aynı olduğunu kaydetti.

BM temsilcisi Eide, ilerleyen günlerde gerçekleştirilecek görüşmelerin organize edilmesi, görüşülmesi gereken konuların bir birleriyle bağlantılarının ele alınması ve düzenlenmesi gerektiğini belirterek, bunların liderler tarafından yarın açıklığa kavuşturulmasını beklediğini bildirdi.

Müzakerelerde zamanın mümkün olduğunca etkin bir şekilde kullanılması gerektiğinin bilincinde olduklarını da vurgulayan Eide, Kıbrıs sorununu çözmeyi taahhüt etmiş iki lider bulunduğunu, kendilerinin de liderlerin sorunu çözmesini istediklerini sözlerine ekledi.

Kıbrıs'ta müzakereler, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın göreve gelmesinin ardından, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide'nin arabuluculuğunda, 15 Mayıs 2015'te yeniden başlamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler