Kıbrıs müzakereleri

Kıbrıs müzakereleri

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum lider Anastasiadis arasında bugün planlanan görüşme, Güney Kıbrıs’taki orman yangını nedeniyle ertelendi

LEFKOŞA (AA) - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis'in Kıbrıs müzakereleri kapsamında bugün yapması planlanan görüşme, Güney Kıbrıs’ta devam eden orman yangını nedeniyle ertelendi.

Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre, Rum lider Anastasiadis, Akıncı'ya Trodos Dağı eteklerinde üç gündür devam eden yangının kontrol altına alınamaması nedeniyle, bugünkü görüşmenin ertelenmesi teklifinde bulundu. Cumhurbaşkanı Akıncı da bu teklifi kabul etti.

Rum lider Anastasiadis ayrıca Twitter hesabından yayımladığı mesajda, yangın söndürme çalışmalarında ikinci bir itfaiyecinin hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü ifade ederek, yangın bölgesine gitmek üzere olduğunu açıklamıştı.

Güney Kıbrıs'ta Trodos Dağı eteklerinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları, üçüncü gününde de devam ediyor. Yangın söndürme çalışmalarına Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail’den toplam 16 uçak ve helikopter de destek veriyor.

Kıbrıs'ta liderler, Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde kapsamlı çözüm müzakereleri çerçevesinde en son 17 Haziran'da bir araya gelmişti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :