Kıbrıs müzakereleri

Kıbrıs müzakereleri

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı:- "Kıbrıs Türk ve Rum toplumlarının barış, özgürlük, eşitlik ve güvenlik içerisinde yaşayabilecekleri iki kesimli, iki toplumlu federal bir Kıbrıs’ı yaratmak için sorumlulukla hareket etmenin zamanıdır"

LEFKOŞA (AA) - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk ve Rum toplumlarının barış, özgürlük, eşitlik ve güvenlik içerisinde yaşayabilecekleri iki kesimli, iki toplumlu federal bir Kıbrıs’ı yaratmak için sorumlulukla hareket etmenin zamanı olduğunu bildirdi.

Akıncı, yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Rum toplumunun dün kendi seçimini yaparak, meclisinin yeni yapısını oluşturduğunu hatırlattı.

“Sonucun, Rum toplumuna hayırlı olmasını dilerim." ifadesini kullanan Akıncı, Güney Kıbrıs Rum kesiminde milletvekili seçimlerin tamamlanmasının ardından tüm dikkatlerin Kıbrıs sorununun çözümü yönündeki uğraşlara dönmesi gerektiğini kaydetti.

Akıncı, açıklamasında, “Kıbrıs Türk ve Rum toplumlarının barış, özgürlük, eşitlik ve güvenlik içerisinde yaşayabilecekleri iki kesimli, iki toplumlu federal bir Kıbrıs’ı yaratmak için sorumlulukla hareket etmenin zamanıdır." ifadesine yer verdi.

Kıbrıs'ta müzakereler, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın göreve gelmesinin ardından Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin ara buluculuğunda 15 Mayıs 2015'te yeniden başlamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :