KHK, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülüyor

KHK, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülüyor

AB Bakanı Çelik:- "Esad rejimi, PYD'yi, Suriye'nin kuzeyinde Özgür Suriye Ordusu'na ve Suriye halkına karşı kullanmıştır. Arkasından silah depolarını açmıştır ve PYD'ye bu imkanları vermiştir"

TBMM (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, "Esad rejimi, PYD'yi, Suriye'nin kuzeyinde Özgür Suriye Ordusu'na ve Suriye halkına karşı kullanmıştır. Arkasından silah depolarını açmıştır ve PYD'ye bu imkanları vermiştir." dedi.

Genel Kurul'da olağanüstü hal kapsamında alınması gereken tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) maddelerine ilişkin görüşmelerinde konuşan Çelik, Suriye'de ilk olarak Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ortaya çıktığında kuzeyde Esed rejiminin, kendi askerlerini oradan çekerek, buraya PYD'nin yerleşmesine müsaade ettiğini vurguladı.

Bakan Çelik, "Esad rejimi, PYD'yi, Suriye'nin kuzeyinde Özgür Suriye Ordusu'na ve Suriye halkına karşı kullanmıştır. Arkasından silah depolarını açmıştır ve PYD'ye bu imkanları vermiştir." dedi.

Çelik şöyle devam etti:

"Rudaw Haber Ajansı, Kürt haber ajansı diye geçer. Açın orada, Kobani olayları olduğu zamandaki, diğer Kürt grupların ve diğer siyasi partilerin yakınmalarına bakın. Salih Müslim ile görüşüldüğü zaman da Salih Müslim'e bunlar telkin edilmiştir. 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Suriye'deki bütün etnik grupların kardeşidir. Sizin de herhangi bir şekilde Türkiye'ye karşı husumet anlamına gelen eylemlerden vazgeçip, Türkiye ile dostluk ilişkilerinizi tesis etmenizi bekliyoruz' diye ama bu olmamıştır.

PYD aynı DEAŞ gibi aynı El-Nusra gibi Türkiye'ye karşı düşmanlık üreten bir tutum içerisine girmiştir. Dolayısıyla, şunun altının çizilmesi gerekir, DEAŞ'a karşı olmamızı herhangi bir şekilde Araplara karşı olmak olarak kimse ifade edemez. Bu mantıksal bir çarpıtma olur. Aynı şekilde de PYD'ye karşıtlığımız, PYD bir terör örgütü olduğu içindir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :