Kerry-Lavrov görüşmesi

Kerry-Lavrov görüşmesi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, Cenevre'de Kerry-Lavrov görüşmesinin yapılacağına dair şu aşamada herhangi bir gelişmenin olmadığını belirtti

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Dışişleri Bakanı John Kerry'nin şu aşamada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Cenevre'de görüşeceğine dair bir gelişmenin olmadığını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, günlük basın toplantısında Suriye ile ilgili gelişmeleri ve Kerry ile Lavrov'un Cenevre'deki muhtemel görüşmesine dair soruları cevapladı.

Dünkü açıklamasında ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin şu aşamada henüz İsviçre'ye bir seyahat planının olmadığını belirttiğini hatırlatan Toner, "Bu muhtemel görüşmeyle ilgili şu anda yapabileceğim bir güncelleme yok." ifadesini kullandı.

Bakan Kerry'nin Suriye'deki temel meselelerle ilgili Rus mevkidaşı ile sürekli görüştüğünü vurgulayan Toner, geçen hafta iki bakanın Çin'deki görüşmesinin oldukça verimli geçtiğini, şimdi teknik konuların konuşulması için ilgili birimlerin çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

Toner, Kerry ile Lavrov'un bu sabah da telefonda görüştüklerini, baş başa da her zaman görüşebileceklerini ancak şu aşamada görüşmeye ihtiyaç olan bir noktada olmadıklarını kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı dün iki bakanın Cenevre'de 8-9 Eylül'de bir araya geleceğini duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :