Kenya'daki yangın 3 kişiyi öldürdü, 6 binden fazla kişiyi evsiz bıraktı

Kenya'daki yangın 3 kişiyi öldürdü, 6 binden fazla kişiyi evsiz bıraktı

Ülkede gecekondu mahallesinde çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybetti, 6 binden fazla insan evsiz kaldı- Mahalle sakinlerinden Nyakiongora:- "Mahallenin çoğu noktasında araçların geçebilmesi için yol yok, sokaklar çok dar. O yüzden gelen itfaiyelerin birç

NAİROBİ (AA) - Kenya'da bir gecekondu mahallesinde çıkan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği yangında dolayı 6 binden fazla kişi de evsiz kaldı.

Kenya Ulusal Afet Yönetim Birimi yetkilisi Pius Masai, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, başkent Nairobi'deki gecekondu mahallesi Kijiji'de gece yarısı çıkan yangında 3 kişinin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.

Masai, üç kişinin cesedinin sabaha karşı mahalleden çıkarıldığını belirterek, kayıp kişiler için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Yangın nedeniyle 6 binden fazla kişinin evlerinin kullanılmaz hale geldiğini aktaran Masai, yangının çıkış sebebinin henüz bilinmediğini, soruşturmanın sürdüğünü ifade etti.

Mahalle sakinlerinden 36 yaşındaki David Nyakiongora, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece yarısı çıkan yangının kısa sürede yayıldığını söyledi.

Nyakiongora, "Mahallenin çoğu noktasında araçların geçebilmesi için yol yok, sokaklar çok dar. O yüzden gelen itfaiyelerin bir çoğu yangına müdahale edemedi. Evlerimiz göz göre göre yandı." dedi.

Yangından etkilenen ailelerin geçici konaklaması için bir ilkokulun bahçesinde kamp oluşturulurken, sokakta kalan ailelere gıda yardımı yapıldığı belirtildi.

Kenya'da 29 Mart 2017'de başkent Nairobi'nin Karen semtindeki Kuwinda gecekondu mahallesinde meydana gelen yangında onlarca kişi yaralanmış 2 bin 500'den fazla insan evsiz kalmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :