"Kendini kültürlü, AK Parti'ye oy verenleri küçük mü görüyorsun?"

"Kendini kültürlü, AK Parti'ye oy verenleri küçük mü görüyorsun?"

AK Parti Erzurum Milletvekili Ilıcalı, İnşaat Mühendisleri Odasının 46. Genel Kurulu'nda, Halkevleri MYK Üyesi Öztürk'e tepki gösterdiğini anlattı- Mustafa Ilıcalı, Betül Öztürk'e, "Sen bir siyasi partinin başkanı mısın yoksa, bir sivil toplum kuruluşunun

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, İnşaat Mühendisleri Odasının 46. Genel Kurulu'nda Halkevleri MYK Üyesi Betül Öztürk'e tepki göstererek, "Sen bir siyasi partinin başkanı mısın yoksa, bir sivil toplum kuruluşunun temsilcisi misin? Sen kendini çok mu kültürlü görüyorsun, AK Parti'ye oy verenleri ve beni küçük mü görüyorsun?" dediğini aktardı.

Ilıcalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İnşaat Mühendisleri Odasının dün Ankara'da gerçekleştirilen 46. Olağan Genel Kuruluna katıldığını anımsattı.

Mustafa Ilıcalı, siyasi parti ve STK temsilcilerinin katıldığı Genel Kurulda, kendisinin dışında, CHP Milletvekilleri Nihat Yeşil ve Serdal Kuyucuoğlu ile HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TMMOB Başkanı Emin Koramaz, KKTC İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal ile Halkevleri MYK Üyesi Öztürk'ün konuşma yaptığını söyledi.

Muhalefet partileri milletvekilleri ile STK temsilcilerinin yaptıkları konuşmalarda hükümetin icraatlarını çok şiddetli bir şekilde eleştirdiğini, yapılan konuşmaların genel kurulun içeriğiyle ilgili olmadığını belirterek söz aldığını ifade eden Ilıcalı, "AK Parti Milletvekili olarak, bu genel kurula göğsümü gere gere geldim. 1975 yılında İstanbul Teknik Üniversitesini bitirdim ve inşaat mühendisi oldum, 31 yıl da öğretim üyeliği yaptım." dediğini aktardı.

- "İnşaat mühendisliğiyle ilgili kelime duymadım"

Mustafa Ilıcalı, Mecliste yapılan konuşmalarda bile böyle keskin konuşmalar yapılmadığını vurgulayarak, şunları söylediğini anlattı:

"Yapılan konuşmalarda inşaat mühendisliğiyle ilgili tek kelime duymadım. Burası İnşaat Mühendisleri Odasının 46. Genel Kongresi mi siyaset yeri mi iktidar partisini eleştirme yeri mi anlamadım.

Demokrasiden bahsedildi, ileri demokrasi denildi. Bunlara imza atmayacak var mı? Senin görüşünde olmayanları küçük göreceksin, milletin verdiği oyu kabul etmeyeceksin, tek başına getirdiği iktidarı kabul etmeyeceksin. Demokrasi bu mu sizce? PKK'ya terör örgütü demiyorsan, ülkenin bölünmez bütünlüğü için yürütülen Afrin’deki mücadeleyi kabul etmiyorsan, 81 milyonla ortak bir paydan yok demektir."

Ilıcalı, Halkevleri MYK Üyesi Öztürk'ün konuşmasına da tepki gösterdiğini ifade ederek, "Sen bir siyasi partinin başkanı mısın yoksa bir sivil toplum kuruluşunun temsilcisi misin? Eğer gerçek demokratsak, AK Parti bütün seçimlere giriyor ve kazanıyor. Buna saygı duymayacak mısın? Sen kendini çok mu kültürlü görüyorsun, AK Parti'ye oy verenleri küçük mü görüyorsun? Beni küçük mü görüyorsun? Ben inşaat mühendisiyim, gel seninle inşaat mühendisliği üzerinde konuşalım, bunu tartışalım." dediğini aktardı.

İnşaat Mühendisleri Odası bünyesinde her görüşten mühendisin olduğuna dikkati çeken Ilıcalı, bu kişilerin enerjilerini siyaset yerine, büyük projeler üretmek için kullanmalarının daha önemli olacağının altını çizdi. AK Parti'li Ilıcalı, büyük projelerde odanın olmamasını da eleştirdi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :