Kelebekler Vadisi'nde muhteşem SEDEP şenliği

Kelebekler Vadisi'nde muhteşem SEDEP şenliği

Türkiye’nin en iyi eğitim projesi Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nde muhteşem yılsonu şenliği. 10 saat kesintisiz süren ve onlarca etkinliğin yapıldığı şenliğe yaklaşık 50 bin kişi katıldı

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP), yıl boyu düzenlenen 32 farklı etkinlik(Çat Kapı Tiyatro, Trafikte Sorumluluk, Münazara vs.) aile ve veli seminerleri, yarışmalarla üçüncü yılında da adından sıkça söz ettirdi. 196 okul, 120 bin 166 öğrenci ve 3 yılda 5 milyon yayınla başarı ile uygulanan Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP),  Selçuklu da eğitime değer katmaya devam ediyor. Proje kapsamında sorumluluk, yardımseverlik, adalet, dostluk, doğruluk, sabır, saygı ve öz denetim değerlerinin olduğu 8 temel değer öğrencilere anlatılırken yıl içinde yapılan çarpıcı etkinliklerle de projede farkındalık oluşturuluyor. Yıl boyunca devam eden farklı etkinliklerle değerlere sahip çıkılmasına ve değerlerin yaşatılmasına öncü olan proje gerçekleştirdiği yılsonu şenliği ile değerlerli taçlandırdı. 10 saat kesintisiz süren ve yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı yılsonu şenliğinde, palyaço ve maskot gösterilerinden tahta bacak gösterisine, Hacivat ile Karagöz’den 300 Kişilik SEDEP Korosuna kadar birçok etkinlik gerçekleşti. Ayrıca gün boyu devam eden etkinlikte, Nane ve Limon, Minyatür Murat ve Ekibi, Maskot Bando Takımı, halk oyunları gösterisi ile katılımcılar doyasıya eğlenirken, sosis balon standı, hatıra fotoğraf çekme standı, yüz boyama standı, resim boyama alanı, uçurtma şenliği gibi farklı etkinliklerle çocuklar unutamayacakları bir gün geçirdi.

 

Kelebekler Vadisi Parkında geçekleşen yılsonu etkinliğine, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Vekili Doç. Dr. Zekeriya Mızırak, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Hüsniye Erdoğan, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Rüveyde Gülseren Kozak Işık,  AK Parti İl ve İlçe Teşkilatı üyeleri, Selçuklu Belediyesi Başkan Yarımcıları ve birim müdürleri, sanatçı Alper Kış, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenci ve velileri katıldı. m“Minyatür Murat ve Ekibi”nin sahne gösterileriyle başlayan etkinlik, Maskot Bando Takımının konseri ve etkinlik alanı bando yürüyüşüyle devam etti. 10 saat kesintisiz süren yılsonu etkinliğinde çocuklar doyasıya eğlenirken Hacivat ile Karagöz, Nane ve Limon, Keloğlan, palyaçolar, tahta bacak ve çizgi film maskotları Kelebekler Vadisi Parkını karnaval alanına çevirdi. Ayrıca 60 çadırda, Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında okulların değerlerle ilgili yaptığı çalışmalar sergilendi.

 

NANE VE LİMON ÇOCUKLARA DEĞERLERİ ANLATTI

İlerleyen saatlerde sahneye çıkan Nane ve Limon katılımcıları eğlendirirken aynı zamanda Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi(SEDEP) içerisinde de yer alan bazı değerleri anlattı. Binlerce öğrencinin yanı sıra anne ve babaların da keyifle izlediği Nane ve Limon, çocukları iyi ve doğru davranışlara yönlendirirken, yardımlaşma gibi kavramları da öğretmeyi hedefleyen eğlenceli gösteriler sahnelediler.

 

SEDEP KOROSUNDAN MUHTEŞEM KONSER

300 öğrenciden oluşan SEDEP Korosu, katılımcılardan büyük beğeni aldı. Miniklerin yoğun ilgi gösterdiği konserde 300 Kişilik SEDEP Korosu, “Memleketim”, “Senden Başka”, “Bütün Dünya Buna İnansa”, “Arkadaşım Eşşek” gibi birbirinden güzel şarkılarla katılımcılara müzik ziyafeti yaşattı. SEDEP Yılsonu Şenliği’nde Alper Kış’ta sahne aldı. Gün boyunca hem çocukların hem de velilerinin katıldığı çeşitli yarışmalarla devam eden etkinlik lazer ve havai fişek gösterileri ile son buldu.

KAYA, “SEDEP İLE GELECEĞE GÜVENLE BAKIYORUM”

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin (SEDEP), gelecek nesiller için sağladığı katkıya vurgu yapan Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya,“Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin mutlu anlarından birini hep birlikte yaşıyoruz. Çocuklarımızla övünüyoruz, çocuklarımızla gelecekten güven duyuyoruz. Bugün milli ve manevi değerlerini benimsemiş, geleceğe ilimle irfanla bakan, memleketimizi, milletimizi emanet edebileceğimiz yarının Türk büyükleri, yarının yöneticileri, yarının mühendisleri, yarının Türkiye’sini sahiplenecek ve onu daha ileriye taşıyacak çocuklarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. SEDEP’ in her toplantısında her etkinliğinde ben bu duyguları hissediyor, çocuklarımıza bakarak geleceğe güvenle bakıyorum ” dedi. 

ALTAY: SEDEP ARTIK BİR MARKA

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin (SEDEP) artık marka bir proje olduğunu söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,“3 yıl önce başladığımız Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi(SEDEP) neredeyse tüm Türkiye’nin konuştuğu bir proje haline geldi. Birçok etkinlik yapıyoruz. Okullarımız, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz bu konuda çok ilgililer. Şu anda da stantlarda yaptıkları projelerle ilgili sunumlar var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

AMACIMIZ, ÜLKEMİZE DEĞER KATACAK NESİLLER YETİŞTİRMEK

Bu yıl SEDEP Yılsonu Şenliğinin Kelebekler Vadisi Parkında daha coşkulu bir şekilde kutlandığını söyleyen Başkan Altay, “Çocuklarımızın sadece sınav başarıları ile değerlendirilmediği, geçmişten günümüze bizi biz eden değerleri anlatmak için yola çıktığımız SEDEP’ te bugün üçüncü yıl finalini yapıyoruz. Gelecek yıl daha başka etkinliklerle çocuklarımızın zihninde değerleri oluşturmak için gayret göstereceğiz. Bu proje kapsamında bugüne kadar 5 milyona yakın kitapçık dağıtıldı, onlarca kütüphane oluşturuldu ve birçok etkinlik düzenlendi. Burada amacımız çocuklarımızın zihninde belirlediğimiz 8 değerin filizlenmesini sağlamak ve gelecek yaşamlarında ülkemize değer katacak nesiller yetiştirmek. Bugün herhalde Selçuklu’da ki tüm çocuklar bu değerler hakkında zihinlerine bir şeyler nakşettiler” dedi.

 

Altay, “Ekmiş Olduğumuz Tohum Türkiye’nin Geleceğinde Önemli İşler Yapacak”

Başkan Altay konuşmasının sonunda, “Bu projede bizim çok büyük destekçilerimiz var, Necmettin Erbakan Üniversitemiz, sayın rektör vekilimizin şahsında tüm üniversiteye şükranlarımı sunuyorum, Sayın Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz çok yoğun gayret gösterdiler. Bu projenin olmazsa olmazı eğitim camiamız, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz. Projeye başlarken çok büyük endişelerimiz vardı ama projeyi eğitim camiamız o kadar çok sahiplendiler ki kendilerine de şükranlarımı sunuyorum. En önemlisi çocuklarımız, gelecek nesiller bu başlangıçla, ekmiş olduğumuz bu tohumla Türkiye’nin geleceğinde önemli işler yapacaklar. Ayrıca kıymetli velilerimize de teşekkür ediyorum.  Bu projede bizim paydaşlarımızsınız, çocuklarımıza değerleri anlatmamızda bize yardımcı oluyorsunuz. İnşallah gelecek yıl daha coşkulu, daha çok etkinlikle bir arada olmak dileğiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin Selçuklu’da başarı ile uygulanması için gayret gösteren proje paydaşları ve velilere teşekkür eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Vekili Doç. Dr. Zekeriya Mızırak, “3 yıl önce Sayın Başkanımız bu projeyi kafasında şekillendirip üniversitemiz ile istişare etmişti, bugün görünce hakikaten ne kadar güzel, ne kadar doğru bir iş yapmışız anlaşılıyor. Bugün sahneye çıkan 300 Kişilik SEDEP Korosu bile bu işin bir çıktısı olarak bana göre yeter. Ülke olarak bizim  fazla madenimiz, petrolümüz yok, bir tek gücümüz var o da insan gücümüz. Biz bu insan gücünü doğru yönlendirebilir, doğru eğitirsek ülke olarak hedefimize ulaşabiliriz. Dolayısıyla Selçuklu Belediyemizin yapmış olduğu bu projeyi çok önemsiyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak böyle bir projenin paydaşı olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, “Bizi biz yapan medeniyetimizin ve kültürümüzün özünü oluşturan değerlerimizin yeni nesillere aktarılması,  geleceğimiz olan gençlerimizde değerlerimizle ilgili bir farkındalığın oluşturulması, onların bu değerleri içselleştirmesi adına 3 yıl önce çıkılan bu yolda bu senede birçok proje, birçok etkinlik gerçekleştirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ve AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer’de Selçuklu Değerler Eğitimi Projesini hayata geçiren Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve proje paydaşlarına teşekkür ederek, çocukların mutluluğuna ortak olduklarından dolayı duydukları mutluluğu dile getirdiler. Protokol konuşmalarının ardından Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında yıl boyunca gerçekleştirilen yarışmalarda, dereceye giren okul ve öğrencilerine ödülleri verildi.

sedep_yilsonu_senligi-(2).jpgsedep_yilsonu_senligi-(3).jpgsedep_yilsonu_senligi-(4).jpgsedep_yilsonu_senligi-(5).jpg

sedep_yilsonu_senligi-(7).jpgsedep_yilsonu_senligi-(9).jpgsedep_yilsonu_senligi-(13).jpg

sedep_yilsonu_senligi-(15)-001.jpg